Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam takie pytanko, moze nawet dla niektorych smieszne :ph34r:

Jak sprawdzic czy przykladowa domena a.net na wykupiona opcje?

Np jesli wchodze na domeny.pl i tam sprawdzam opcje to akurat wyswietla mi sie duzo z innymi koncowkami, a ta a,net nie podlega zalozeniu opcji tylko pisze kolo niej np 20 zl okres 1 rok, ale to jest nie aktywne. Czyli to znaczy ze ktos zalozyl na nia wczesniej opcje tak ?

Bylbym wdzieczny za wskazowke jak rozpoznawac czy dana domena ma opcje czy nie

Posted

dzieki za odpowiedz

Czyli jest szansa ze jesli obecny wlasciciel przyspi, a ja bede czujny to domena bedzie moja?

Wlasnie jesli domena zostala zaolzona przykladowo 15.11.07 i konczy sie 15.11.10 to odrazu bede mogl ja zarejstrowac 16.11.10 czy np bedzie jakis okres awaryjny typu 2 tygodnie przedluzona mozliwosc dalszego korzystania z tej domeny dla wlasciciela?

Posted

ok kumam

a jeszcze mam takei pytanko

co oznacza last modified: np. 2009.08.19 16:50:45- ze zostaly wprowadzone zmiany na glownej stronie czy to cos zwiazane z pzredluzeniem waznosxi domeny?

Posted

Nie jestem pewien , dlatego się nie opieraj na mojej odpowiedzi.

Wydaję mi się , że to ostatnie modyfikowanie abonenta , informacji kontaktowych.

Posted (edited)

Dodałbym jeszcze zmianę dns-ów i transfer domeny, też powodują zmianę tej daty, podobnie jak wymienione już: przedłużenie domeny i zmiana abonenta, ale chodzi o datę ostatniej modyfikacji stanu, konfiguracji lub danych domeny.

Może coś jeszcze zmienia tę datę, nie jestem pewien, ale te cztery chyba są najczęstsze, oczywiście nie idzie rozpoznać, co dokładnie spowodowało zmianę daty modyfikacji, jeśli nie pamięta się lub nie zapisało się stanu przed tą datą i nie da się porównać.

Edited by thomaso