Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum , na wstępie witam wszystkich bardzo serdecznie .

Rynkiem domen interesuję się od niedawna , i z dużym zainteresowaniem czytam to forum

Kilka dni temu zarejestrowałem jedną z pierwszych swoich domen , zaparkowałem ją na ND , no i po dwóch dniach statystyki ruchu na tej domenie wyglądają następująco

Statystyka

Generalnie : w ciągu 48 godzin :

Odsłony Kliknięcia CTR

303 23 % 7.59

czyli domena zarabia ok 1$ dziennie . Domena jest z końcówką .pl i zawiera dość długie , angielskie słowo (nie zdradzę pełnej nazwy , bo sporo jeszcze pokrewnych nazw jest do zagospodarowania)

Moje pytanie ? Ile jest warta taka domena , jeśli trend dotyczący ruchu się utrzyma . Jak zotymalizować parking , by wydusić lepsze CTR z rosyjskiej strefy językowej (30% odwiedzających)

z góry dziękuję za opinie

W uzupełnieiu : Domena nie jest literówką , do generyk , domeny nie ma w Alexa , a jej odpowiednik z końcówką .com , jest w Alexa na pozycji powyżej 9 mln .

Zastanawia mnie jeszcze fakt , że znakomita większość ruchu to ruch bezpośredni (nie wyszukiwarkowy)

post-5708-1258448445_thumb.jpg

post-5708-1258463131_thumb.jpg

Edited by zeus0
Posted

trudno powiedziec ile jest warta ta domena nie znajac nazwy. Nie wiadomo czy to literowka czy generyk..

mnie zastanawia skad na domenie .pl z angielskim slowem wzial sie w wiekszosci rosyjski ruch i czy te statystyki ($1 dziennie) są po aktualizacji. Jesli ruch by sie utrzymal to powiedzmy $500-$700.

Posted
Kilka dni temu zarejestrowałem jedną z pierwszych swoich domen...Domena jest z końcówką .pl i zawiera dość długie , angielskie słowo..domena zarabia ok 1$ dziennie
- nie wierzę
Posted

Kolejne pytanie dotyczące domeny z tego tematu.

Jest już statystyka za 4 dni z drastycznym spadkiem PPC w 3-m dniu , (jak widać w załączniku)

z czego to wynika ?

post-5708-1258621295_thumb.jpg

Posted (edited)
Kolejne pytanie dotyczące domeny z tego tematu.

Jest już statystyka za 4 dni z drastycznym spadkiem PPC w 3-m dniu , (jak widać w załączniku)

z czego to wynika ?

Nie jestem ekspertem od parkowania, ale na przykładzie Adsense mogę powiedzieć, że często to zależy od tego, jaka kampania reklamowa była prowadzona w danym dniu, jaka reklama się pojawiła najwyżej,w jakie reklamy (jak drogie) klikali ludzie itd. bo stawka jest różna dla każdej z reklam. Taka moja "pi razy drzwi" ekspertyza, poza tym próbka z czterech dni to trochę za mało, po miesiącu będziesz miał większą skalę porównawczą. :rolleyes:

#ekspertyza.com.pl

Edited by thomaso