Jump to content

Ile zarabiacie na swoich serwisach?

Recommended Posts

Posted

Ile zarabiacie na swoich serwisach internetowych? Bardzo mnie to interesuje od dawna i nigdzie nie mogłam znależć infermacji na ten temat, ile zarabiają serwisy. Może tylko kilka wątków jest w całym internecie. Może ktoś zdradzi mi tajemnice? I czy można gdzieś w internecie znaeżć informacje, ile zarabia dany serwis, na przykład naobcasach.pl ile zarabia?

Posted

Ze skarbówki jeteś? Nikt, kto zarabia jakiekolwiek większe pieniądze Ci tego nie powie. Zarobki, niezależnie czy z tytułu pracy, czy z interesu są sprawą prywatną.

Posted

Serwis google.com zarabia w ciągu 3 miesięcy ponad miliard dolarów.

Posted
nigdzie nie mogłam znależć infermacji na ten temat, ile zarabiają serwisy.

bo nikt nie jest skory to dzielenia się takimi informacjami. Choć mając np. dane dotyczą ilości odsłon danego serwisu można szacunkowo ustalić, ile taki serwis mógłby zarobić współpracując z jedną z sieci reklamowych... (choć i te wyceny należy brać z przymrużeniem oka)

Posted (edited)

Warto dodać, że zarobki to nie wszystko, bo są jeszcze koszty, a potrafią być często spore np. wynagrodzenia dla redakcji, serwer, pozycjonowanie, poprawki w serwisie itd.

Dopiero po odjęciu kosztów od zarobków (przychodu) można wyliczyć jakikolwiek dochód z serwisu. Dlatego może się nawet okazać, że ten "naobcasach.pl", który może posłużyć jako przykład, to wcale nie taka żyła złota lub, że nawet wcale nie zarabia, tego nie wie nikt. ;)

Edited by thomaso
Posted
tak mało? Niemożliwe

Niemożliwe to jest stworzenie narzędzia do automatycznego wyliczania przychodów. A zatem wycena z automatu jest g... warta.

Co się porobiło z tym forum? ;)

Posted (edited)
Niemożliwe to jest stworzenie narzędzia do automatycznego wyliczania przychodów. A zatem wycena z automatu jest g... warta.

To były szacunkowe zarobki z samego Adsense, bo tak działa to narzędzie i często się sprawdza. A to czy realne, czy nie, taka sama zabawa w szacowanie jak estibot.com dla domen. ;)

@Dosia - może odpiszesz na PW? :P

Edited by thomaso
Posted

Z tego automatu wyszło mi że zarabiam 0,35 $ Niestety jak narazie nie zarabiam nic ;) A co do Tematu to powiem tak , że jak wyżej już wspomniane nikt się nie przyzna i jedyne co możesz zrobić to logicznie i przykładowo oszacować zarobki innych....

Posted (edited)

W sumie tu jest cennik sprzedaży reklam w naobcasach.pl - http://www.adnet.pl/witryny/10919.html i pewnie na sprzedaży reklam zarabiają dużo więcej niż 10$ / dzień, ale to można tylko strzelać, ile firm kupuje tę reklamę w portalu, więc zarobków z tego to już całkiem nie da się wyliczyć. ;)

Edited by thomaso
Posted
Ile zarabiacie na swoich serwisach internetowych? Bardzo mnie to interesuje od dawna i nigdzie nie mogłam znależć infermacji na ten temat, ile zarabiają serwisy. Może tylko kilka wątków jest w całym internecie. Może ktoś zdradzi mi tajemnice? I czy można gdzieś w internecie znaeżć informacje, ile zarabia dany serwis, na przykład naobcasach.pl ile zarabia?

Kiedyś chciałem zamieścić banner reklamowy w tym serwisie tylko cena była zaporowa jak dla mnie.