Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Trafiłem dziś na serwis który ma niby wyceniać domeny no i wyszło mi że domena Lekarze.pl jest warta 285zl a Kredyty.pl - 28 tys. zł

Ciekawe czy ten kto wymyślił ten serwis ma jakieś topowe domeny generyki do sprzedania bo chętnie bym kupił i to nawet jestem skłonny przepłacić dwukrotnie w stosunku do wycen speedtesta ;)

Jak ktoś chce się pośmiać to wrzucam link

http://www.speedtest.pl/wycena.html

:P

Edited by promedica
Posted

ja tam widzę "Wyceń serwis" "Wycena stron internetowych" - gdzie Ty widzisz "Wycena domen"?

Nawet dziś ktoś wspominał, że jest to tylko szacunkowa wartość serwisu i w 99% nie pokrywa się z prawdą ;)

Posted (edited)

trochę nie na temat, ale po zmianie strony speedtest.pl ten nowy 'speed test' u mnie nie działa

Edited by K_r
Posted (edited)
naprawdę wierzycie w takiego typu narzędzia? to czysta fikcja..

Miałem kiedyś taki sobie serwis w końcówce ".media.pl" (funkcjonalna) i tego typu serwisy do wyceny określały jej wartość na 60.000$.

Rozbroiła mnie ta wycena, potem okazało się, że tak samo reaguje na domenę "media.pl" czyli wycena nic nie warta i dalej podtrzymuję zdanie ;)

Edited by mdi
Posted
Miałem kiedyś taki sobie serwis w końcówce ".media.pl" (funkcjonalna) i tego typu serwisy do wyceny określały jej wartość na 60.000$.

Rozbroiła mnie ta wycena, potem okazało się, że tak samo reaguje na domenę "media.pl" czyli wycena nic nie warta i dalej podtrzymuję zdanie ;)

bo te skrypty nie wyceniają subdomen i regionalnych...

Posted

Jedynie estibot jest dobrym narzedziem, mowiac szczerze kilka razy mi sie zdarzylo dostac oferte podobna do wyceny esti :ph34r: Moze kupujacy sprawdzali najpierw tam ile maja dac :P