Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja tez poprosze.

Swoja droga pisalem wczesniej o propozycji umieszczenia opisow przy poszczegolnych elementach Narzedzi i Laboratorium tak, zeby user mogl sie dowiedziec co otrzyma jak zdecyduje sie na transfer 20 lub 50 domen.

Posted
Swoja droga pisalem wczesniej o propozycji umieszczenia opisow przy poszczegolnych elementach Narzedzi i Laboratorium tak, zeby user mogl sie dowiedziec co otrzyma jak zdecyduje sie na transfer 20 lub 50 domen.

Czym jest spowodowana tak trudna decyzja? Nic się nie zmienia przy transferze oprócz usługodawcy. Nie spodoba się panel PPD - po pięciu dniach możesz ponownie wytransferować tam gdzie było Tobie dobrze.

To tak gwoli tych TRUDNYCH decyzji albo lenistwa spowodowanego... nie wiem czym. Może czegoś nie pojmuje - oświećcie mnie co stracicie?

Posted

Po pierwsze - lenistwo

Po drugie - skoro masz umieszczone linki do swojego portfolio, opartego na dropped, to nie chcesz tego zmieniac w kolko

Po trzecie - lenistwo

Po czwarte - do ppd powinno zalezec na tym, zebym przeniosl moje domeny, bo a nuz mi sie spodoba i zostane dluzej

Po piate - lenistwo

Po szoste - skoro jest miejsce, w ktorym juz wiem jak co dziala, to "rozpoznanie bojem" innego miejsca nie jest logicznym rozwiazaniem

Po siodme - tak, tak... lenistwo

Posted (edited)
Po pierwsze - lenistwo

Po drugie - skoro masz umieszczone linki do swojego portfolio, opartego na dropped, to nie chcesz tego zmieniac w kolko

Po trzecie - lenistwo

Po czwarte - do ppd powinno zalezec na tym, zebym przeniosl moje domeny, bo a nuz mi sie spodoba i zostane dluzej

Po piate - lenistwo

Po szoste - skoro jest miejsce, w ktorym juz wiem jak co dziala, to "rozpoznanie bojem" innego miejsca nie jest logicznym rozwiazaniem

Po siodme - tak, tak... lenistwo

Tylko na tę część mogę dać Ci odpowiedź bo na resztę sam sobie odpowiedziałeś - lenistwo!.

Nie widzę przeszkód w utrzymywaniu domen na giełdzie AfterMarket i PPD, więc linki nie mają najmniejszego znaczenia (są niezmienne). Możesz dodatkowo linkować do domen w PPD.

To tyle w temacie, żeby nie było, że jestem orędownikiem któregoś z "Obozów".

Edited by maryuse
Posted

Gdyby PPD.pl nie zależało na użytkownikach, nie powstałyby omawiane limity. Właśnie dzięki limitom narzędzia są wydajne, a użytkownicy mogą z nich bez problemu korzystać. Przed wprowadzeniem limitów system często był silnie obciążony przez osoby, które nie utrzymywały żadnych domen, tak więc tylko szkodzili innym.

Transfer domen do PPD.pl to kwestia kilku sekund (wklejenie odpowiedniej listy i zatwierdzenie, nawet w linki z e-maili może klikać nasz automat) W razie chęci można bez problemu wrócić do poprzedniego rejestratora, ponieważ pobranie kodów jest równie proste, jak transfer. Jeżeli te kilka poświęconych minut jest zbyt wysoką ceną, nic na to nie poradzimy.

Posted

Ależ ja nie piszę nic na temat tego czy limity są słuszne, czy tez nie.

Ja chciałbym się tylko dowiedzieć co się kryje pod poszczególnymi pozycjami w menu zanim przerzucę swoje domeny.

Otrzymałem na łamach tego forum zapewnienie, że taka informacja się pojawi w serwisie, więc nie rozumiem dlaczego piana jest bita po raz kolejny.

Albo otwórzcie się trochę na potencjalnego klienta, albo powiedzcie "nie zrobimy, bo nie - chcesz, to transferuj i sobie sam ogarniaj nasz serwis".

A jak widać z pierwszego postu - nie tylko ja bym chciał się dowiedzieć szczegółow nt. funkcjonalności poszczególnych opcji systemu ppd.

Posted

Nazwa 90% narzędzi mówi sama za siebie. Mimo to każda będzie miała wkrótce na screenie przedstawione swoje możliwości (~tydzień).

I proszę Cię, nie oskarżaj mnie o bicie piany, gdy poznanie tych narzędzi nie jest żadnym większym problemem.

To panel domen, nie da się go poznawać bez domen. Bez nich nie działa 95% funkcjonalności projektu.

Posted
Mimo to każda będzie miała wkrótce na screenie przedstawione swoje możliwości (~tydzień).

Jak dla mnie - bomba.

Dziękuję.

"Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka", więc zrozum proszę, że aby dokonać jakichkolwiek zmian w ustalonych schematach działania (używanie określonych produktów, usług itp) najpierw musi się pojawić impuls.

Ja osobiście jestem zadowolony w 80% z usług Dropped, ale nie ukrywam, że paru rzeczy mi brakuje i jeśli znajdę je u Was, to zapewne przerzucę swoje domeny do PPD.

Ale zrozum również, że skakanie z portfolio po kilku serwisach w poszukiwaniu tego impulsu, z powodu mojego wrodzonego lenistwa i perspektywy lepszego zagospodarowania swojego czasu, kompletnie mi się nie uśmiecha.

Stąd też moja prośba w innym poście na tym forum, oraz dopisanie się do prośby nt. opisu funkcjonalności API.