Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum i jest to moj pierwszy post. Na co dzien zajmuje sie pozycjonowaniem stron www. Ostatnimi czasy zainteresował mnie temat domen a dokładniej chcialbym aby ktos przedstawił mi/opisał/dał link z informacja jak wyglada uruchomienie wlasnego serwisu za pomocą którego bede mógł rejestrować/sprzedawac/przedłuzac/przechwytywać domeny?(cos ala dropped.pl) Wiem tylko tyle ze musiałbym zlecić stworzenie pod to dobrze zabezpieczonego serwisu z panelem klienta. Jakie sa wymagania co do otwarcia takiego "interesu' oraz jakim budżetem musiałbym dysponować? Zdecydowałem sie napisac poniewaz mam do zainwestowania paredziesiat tysiecy zł a te domeny mecza mnie od jakiegos czasu i nie daja spac jak patrze na roczne/miesieczne statystyki rejestracji domen w PL ;) Dziekje za odpowiedz wszystkim i pozdrawiam

Posted
Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum i jest to moj pierwszy post. Na co dzien zajmuje sie pozycjonowaniem stron www. Ostatnimi czasy zainteresował mnie temat domen a dokładniej chcialbym aby ktos przedstawił mi/opisał/dał link z informacja jak wyglada uruchomienie wlasnego serwisu za pomocą którego bede mógł rejestrować/sprzedawac/przedłuzac/przechwytywać domeny?(cos ala dropped.pl) Wiem tylko tyle ze musiałbym zlecić stworzenie pod to dobrze zabezpieczonego serwisu z panelem klienta. Jakie sa wymagania co do otwarcia takiego "interesu' oraz jakim budżetem musiałbym dysponować? Zdecydowałem sie napisac poniewaz mam do zainwestowania paredziesiat tysiecy zł a te domeny mecza mnie od jakiegos czasu i nie daja spac jak patrze na roczne/miesieczne statystyki rejestracji domen w PL ;) Dziekje za odpowiedz wszystkim i pozdrawiam

Po pierwsze trudno będzie Ci się wybić bez doświadczenia jako domainer. Stworzenie takiego serwisu nie jest tak trudne jak przekonanie klientów do tego, że jest on lepszy od np. dropped.pl lub PPD.pl. Moja propozycja jest taka. Zainwestuj w domeny, zbuduj swoje portfolio, a sam zobaczysz czy jeszcze coś nowego da się wymyślić. Być może stracisz część funduszy, ale zyskasz doświadczenie. Nie da się zbudować specjalistycznego serwisu bez specjalisty w danej branży. Mimo wszystko, powodzenia.

Posted

PPD.pl zrezygnował z zarobku na przedłużeniach domen - klienci mają tam ceny takie jakby byli bezpośrednimi partnerami - czy jesteś w stanie ich przebić i dokładać do interesu?

Posted (edited)
jak wyglada uruchomienie wlasnego serwisu za pomocą którego bede mógł rejestrować/sprzedawac/przedłuzac/przechwytywać domeny?(cos ala dropped.pl)

...

Zdecydowałem sie napisac poniewaz mam do zainwestowania paredziesiat tysiecy zł a te domeny mecza mnie od jakiegos czasu i nie daja spac jak patrze na roczne/miesieczne statystyki rejestracji domen w PL

Witaj na forum.

Inwestowanie wszystkich pieniędzy w coś na czym się nie znasz jest dosyć karkołomnym pomysłem.

Lepiej przeznacz najpierw tylko część swoich środków w nowe rejestracje, opcje lub w inwestycje na rynku wtórnym a po zdobyciu większego doświadczenia zdecyduj w którym kierunku ewoluować ?

W międzyczasie możesz próbować sam przechwytywać domeny i zostać partnerem NASK ale nie przyśpieszałbym nadmiernie decyzji.

Edited by Kangur
Posted

zainwestuj ten kapitał w domeny z rynku wtórnego - w którymś wątku jest ładnie pokazane jaka jest stopa zwrotu. Jako rejestrator już niewiele zdziałasz na tym rynku..

Posted

Rzeczywiscie racja jest po waszej stronie. To ze mam paru programistów, informatykow a nawet jednego jak to nazywacie Domainera:) oraz spora sume do zainwestowania nie znaczy ze musi to wszystko wypalic zwlaszcza ze rynek trzyma dropped.pl oraz PPd.pl . Na pozycjonowaniu sie znam, domen kupuje mnóstwo w miesiacu i tym sie kierowałem. Taniej kupic/przechwycic drozej sprzedac-aż za proste by to było, chociaz niby tak jest, na tym polega biznes:) Nie mowie ze odpuszcze zabawe z domenami Poszukam, poczytam moze stworze swoje portfolio aha a mozecie podac mi taki przyklad portfolia domainera? Jest to po prostu strona www z wystawionymi domenami na sprzedaz tak? Dobrze myśle? Dziekuje za odpowiedz wszystkim.

P.S

Udało mi sie dzis przechwycic bardzo fajna domenke jak dla mnie-pozycjonera (e-statystyki.pl), nie wiem jak dla was starych wyjadaczy domen:) Pozdrawiam wszystkich

Posted
P.S

Udało mi sie dzis przechwycic bardzo fajna domenke jak dla mnie-pozycjonera (e-statystyki.pl), nie wiem jak dla was starych wyjadaczy domen:) Pozdrawiam wszystkich

gdyby nie "e" i "-" to bylaby super a tak bez rewelacji

Posted
[...]Na pozycjonowaniu sie znam[...]

Pozycjonowania "nauczyłeś się" w niecałe 2 miesiące, taki zdolniacha jak Ty stanie się wytrawnym domainerem w miesiąc.

Posted
... mam do zainwestowania paredziesiat tysiecy zł ...
... spora sume do zainwestowania...

Jeden za kilkadziesiąt tysięcy zł rozkręci taki biznes, drugi całość ulokuje w nic nie wartych adresach a jeszcze inny powie, że to kwota wystarczająca na kropkę rozdzielającą frazę od rozszerzenia jednej naprawdę dobrej domeny :ph34r: