Jump to content

Domeniarstwo to ...

Guest masire

Recommended Posts

Posted (edited)

Dla czego większość z listy domen top100 sprzedanych jest nie zagospodarowanych?

Po co ktoś płaci 100.000 i wiecej za domenę która nie będzie używana.

To jak nakręcanie sztucznego ruchu na domeny aby były bardziej chodnym towarem.

Dziś przeczytałem artykuł że w roku 2009 wartość 3 literowych domeny wzrosła o 60%

Samo nie wzrosło, wystarczyło parę sprzedaży powyżej 4 tyś i ruch w biznesie się kręci :ph34r:

Nie wiem ale wg. mnie ludzie z kasą trzęsą tym rynkiem, nikt inny :P

Edited by masire
Posted (edited)

Witam

To faktycznie dziwne (np. mojito.pl co ktoś widział w tej domenie?). Może chodzi o dostanie się na listę 100 najdrożej sprzedanych domen u DD (i wszystko jasne :ph34r: ) a może.. AgenciCBA.pl powinni to wyjaśnić.

Edited by kalesin
Posted
Dla czego większość z listy domen top100 sprzedanych jest nie zagospodarowanych?

To jak nakręcanie sztucznego ruchu na domeny aby były bardziej chodnym towarem.

Dziś przeczytałem artykuł że w roku 2009 wartość 3 literowych domeny wzrosła o 60%

Samo nie wzrosło, wystarczyło parę sprzedaży powyżej 4 tyś i ruch w biznesie się kręci :ph34r:

Nie wiem ale wg. mnie ludzie z kasą trzęsą tym rynkiem, nikt inny :P

Ludzie kupują domeny nie stawiają na nich serwisów bo traktują domeny jako swego rodzaju lokaty... zainwestuje teraz zwróci się później :P

Posted

Możliwości są dwie: albo ktoś kupił domenę w ramach inwestycji i czeka na kolejnego kupca albo trwa przygotowanie wartościowego serwisu, a to nie jest sprawa ani łatwa, ani szybka.

Poza tym "dlaczego", a nie "dla czego" oraz "tys.", a nie "tyś". :ph34r:

Posted
poważny kapitał w złocie jest trzymany w sztabach a nie w biżuterii..

Poważny kapitał jest trzymany zarówno w sztabkach (wartość kruszcu...) jak i w biżuterii (wartość kruszcu + wartość "użytkowa" + bardzo często wartość historyczna)... oraz w wielu innych miejscach.

Bo poważy inwestor wie, że dywersyfikacja to podstawa przy inwestowaniu.

Poza tym "dlaczego", a nie "dla czego" oraz "tys.", a nie "tyś". :ph34r:

I tego się trzymajmy!

Pozdrawiam!

Posted
Poważny kapitał jest trzymany zarówno w sztabkach (wartość kruszcu...) jak i w biżuterii (wartość kruszcu + wartość "użytkowa" + bardzo często wartość historyczna)... oraz w wielu innych miejscach.

Bo poważy inwestor wie, że dywersyfikacja to podstawa przy inwestowaniu.

chodziło o zobrazowanie przykładem złota dlaczego większość sprzedanych domen z TOP100 nie jest zagospodarowanych a nie o wykłady o dywersyfikacji - bo to oczywista oczywistość...

Posted (edited)
chodziło o zobrazowanie przykładem złota dlaczego większość sprzedanych domen z TOP100 nie jest zagospodarowanych a nie o wykłady o dywersyfikacji - bo to oczywista oczywistość...

No ale czy aby to nie to samo jak oczywista oczywistość analogiczna do inwestowania w złoto tylko z tą różnicą, że jedno jest dobrem materialnym a drugie nie?

Rodzenie takich zbliżonych do siebie dyskusji, które i tak przeradzają się potem w spory offtopic to tylko marnotrawienie czasu.

Potem okazuje się, że i tak autorzy takich tematów wiedzą "swoje".

Edited by mdi