Jump to content

Recommended Posts

Posted

W planach mam uruchomienie serwisu poświęconego zarabianiu w Internecie ( najogólniej rzecz ujmując )

Nie chce kupować domeny. Pod uwagę biorę tylko te które aktualnie posiadam.

Stad pytanie:

Która z domen wydaje Wam się lepsza ( zdaję sobie sprawę że obie nie są najwyższych lotów, ale cóż):

Profitent czy CashGenerator ( obie .pl )

Będę wdzięczny za sugestię.

Posted

Profitent odpada, bo będzie się myliło z Provident (chyba, że właśnie o to chodzi..).

CashGenerator w takim razie, chociaż to bardzo słaba domena na polski rynek.

DD

Posted (edited)

Jak się grastabakalator nie skusił i nawet nie zarezerwował to wrzucę tu moje propozycje wolnych domen, może komuś innemu się spodobają. :blush:

jakzarobic.net (jak zarobić przez net, wydaje mi się dobre zastosowanie dla końcówki)

I parę pl-ek:

latwezarabianie.pl

najlepszezarabianie.pl

sposobynazarabianie.pl

szybkiezarabianie.pl

Mam nadzieję, że żaden bot nie weźmie. :)

A jeśli miałbym wybierać jedną z tych dwóch to CashGenerator.pl :)

Edited by thomaso
Posted

Ciężko wybrać, bo pierwsza to jak ktoś poowiedział literówka providenta, a druga w pisowni ciężka dlapotencjalnego usera. Jednak jakby trzeba było wybrać to zdecydowanie druga + rejestracja kilku potencjalnych polskich literówek

Posted (edited)

Obie to ninje.Trochę wstyd że domainer myśli o budowaniu serwisów na czymś takim.Zaprzeczasz całej idei swojej działalności w tematyce domen.

Edited by mikepolarny
Posted (edited)

Z dwojga złego wybrałbym CashGenerator.pl, choć moim zdaniem stać się na lepszą domenę.

Poczekaj, nic na siłę. Może za klika dnie spadnie lepsza domena o podobnej tematyce, znaczeniu.

Edited by polo333
Posted
Nie chce kupować domeny. Pod uwagę biorę tylko te które aktualnie posiadam.
tylko te dwie wymienione wchodzą w grę
Obie to ninje.Trochę wstyd że domainer myśli o budowaniu serwisów na czymś takim.Zaprzeczasz całej idei swojej działalności w tematyce domen.

Z jednej strony idea, z drugiej strony uważam wykorzystanie słabszej domeny na serwis podniesie jej wartość. Z :blush: stworzy całkiem niezłą domenę z ruchem. Gdyby robić tak z każdą ninją to ceny wszystkich domen poszłyby w górę.

Posted

Profitent łatwiejsze do zapamiętania, ale jak już ktoś wspomniał, za bardzo kojarzy się z providentem :blush: CashGenerator kojarzy mi się z takim naciągactwem typu wyślij darmowego smsa itp. :)

Poszukaj jakieś nowej domeny, te parę złotych na pewno Cię nie zbawią a obecne domeny średnio się nadają.

Posted

Oczywiście że nie są to topowe domeny, ale nie szukam adresu dla pomysłu, tylko pomysłu na adres. Planuję wykorzystać część swoich domen w sposób alternatywny dla parkingu i stworzyć tym samym mały webring. Cokolwiek miałoby to nie być będzie lepsze niż bezużyteczne wiszenie. Nie zgadzam się że są to totalne ninje, wszak Profitent to słownikowe określenie osoby czerpiącej z czegoś profity, a temu miałby być poświęcony serwis. Minusem jest skojarzenie z providentem. Fakt. Z kolei CashGenerator, pomimo tego że długa i po angielsku jasno się odnosi do potencjalnej zawartości witryny. Z małej sondy przeprowadzonej wśród znajomych niezwiązanych z domenami wynika że zapamiętanie nie jest problemem, a skojarzenia się pokrywają.

Cóż za głębokie i światłe przemyślenia. Jestem pod wrażeniem "ekspercie" ;)

Posted

Moja odpowiedz jest taka, i mowie tu z wlasnego doswiadczenia w przeszlosci:

Nawet jako domeniarzowi oplaca Ci sie kupic dobra domene na biznes.

Chcesz robic miliony, a juz na poczatku oszczedzasz na narzedzia pracy. Kiedys bedziesz sobie plul w twarz, gdy konkurent zainwestuje w lepszy adres i przegoni cie w mgnieniu oka.

Posted
wszak Profitent to słownikowe określenie osoby czerpiącej z czegoś profity, a temu miałby być poświęcony serwis.

dobrze, ze szykujesz już linie obrony tej domeny duża szansa, że czeka ją aktualny los prowident.pl

dziwie się trochę, że przy tak niskich cenach rejestracji zamykasz się na takie dwie domeny

Powodzenia

Posted

Jeśli już chcesz zagospodarować którąś z tych dwóch, to tylko CashGenerator... Jako łepek często zaglądałem na tego typu stronki (cóż, zawsze mnie ciągnęło w internetowy biznes) i powiem Ci, że ta domena się może przyjąć... nie patrz na to, że zawiera słowo ang, te słowo zna każdy młody człowiek posiadający komputer. Życzę sukcesu !

Posted

Będę złośliwy: po jakiego grzyba robisz serwis o zarabianiu w internecie, skoro nie stać Ciebie na nową domenę (np. w dropped 15 zł, 50 zł za przedłużenie).

Czyżby szewc w dziurawych butach chodził??

Z takim podejście do biznesu to lepiej sobie daj święty spokój, bo szkoda czasu na taką zabawę