Jump to content

domeny .com z polskimi słowami.Czy sprzedajecie takie domeny?

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam do was pytanie czy opłaca się inwestowac w domeny internetowych sklepów z polskim slowem z końcówka .com .np.odkurzacze.com to podaje dla przykładu.Czy sprzedaliście już takie domeny ze słowem polskim z koncówka .com,a jeśli tak to jakie to były kwoty.

Edited by damchen
Posted

Jest dużo dobrych domen .com, ale wiadomo, że w Polsce wolą .pl. Chyba, że keyword jest bardzo atrakcyjny to wtedy pozajmowane są com, net, org, a nawet eu. Podobnie jest zresztą w wielu innych krajach. Domeny com są przede wszystkim doceniane w Ameryce.

Posted
Jest dużo dobrych domen .com, ale wiadomo, że w Polsce wolą .pl. Chyba, że keyword jest bardzo atrakcyjny [...]

Czy keyword jest atrakcyjny to nie wiem, ale z pewnością woli .pl ;)

Posted

zobacz że wiele firm uzupełnia zaległosci i dokupuje do "peelki" .com, .eu to inwestycja w przyszłość i wielu tak robic przecież chcialbys byc rozpoznawalny w sieci pod tylko jedną dobrze znaną nazwą ;)

sprawdz sprzedaże od początku istnienia forum możesz się wiele nauczyc :P

Posted
Domeny com są przede wszystkim doceniane w Ameryce.

Ojej, chyba musisz poczytać jeszcze nt. domen

Amerykanie chyba najchętniej rejestrują .com i .org do pary (zależy oczywiście od kategorii do jakiej należy słowo, fraza). Potem jeszcze dobierają .net A łącznie te trzy .com, .net i .org

Posted

Ja osobiście nie przepadam za takimi domenami, jeśli już wolę angielskie słowa w polskiej domenie.

Po to właśnie mamy domenę .pl aby polskie nazwy rejestrować pod tą domeną.

Posted
:)

Skąd to zdziwienie?

Ojej, chyba musisz poczytać jeszcze nt. domen

Amerykanie chyba najchętniej rejestrują .com i .org do pary (zależy oczywiście od kategorii do jakiej należy słowo, fraza). Potem jeszcze dobierają .net A łącznie te trzy .com, .net i .org

A czy ja powiedziałem coś innego? Pora już późna, więc wskaż mi proszę mój błąd.

Posted
.Com sprzedają się gorzej niż .pl, ale na serwis to są równie dobre.

Powinienes na poczatku dodac "w Polsce", zwracajcie na to uwage bo naprawde jakis newbie sobie pomysli ze na calym swiecie domeny .pl lepiej sie sprzedaja od .com :)