Jump to content

Kilka domen, zapytanie :) (paliwaorlen.pl i inne)

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie. Dziś zakupiłem poniższe domeny, a co za tym idzie mam pytanie, czy ot tak sobie wydałem paredziesiąt złotych czy jest szansa by w niedalekiej przyszłości chwila "napalenia się" na wolne domeny się chociażby zwróciła? :rolleyes:

Pierwsze domeny dotycza firmy Grene

posiada ona swój sklep (chyba największy w Polsce z takim asortymentem) pod adresem www.sklep-grene.pl

Czy z takimi domenami coś się da zrobić?

sklep-grene.com.pl

sklepgrene.com.pl

sklepgrene.pl

Następne dotyczą Orlenu :P

pkn-orlen.com.pl

paliwaorlen.pl

paliwa-orlen.pl

Czy myślicie, że można je gdzies wystawić na aukcję? czy opracować jakieś www? czy dać im poleżeć i odejść ? ;)

Z góry za odpowiedź dziękuję :P

pozdrawiam

(a i witam, bo to mój pierwszy post :P )

Edited by marcin84
Posted
Witam serdecznie. Dziś zakupiłem poniższe domeny, a co za tym idzie mam pytanie, czy ot tak sobie wydałem paredziesiąt złotych czy jest szansa by w niedalekiej przyszłości chwila "napalenia się" na wolne domeny się chociażby zwróciła? :rolleyes:

Pierwsze domeny dotycza firmy Grene

posiada ona swój sklep (chyba największy w Polsce z takim asortymentem) pod adresem www.sklep-grene.pl

Czy z takimi domenami coś się da zrobić?

sklep-grene.com.pl

sklepgrene.com.pl

sklepgrene.pl

Następne dotyczą Orlenu :P

pkn-orlen.com.pl

paliwaorlen.pl

paliwa-orlen.pl

Czy myślicie, że można je gdzies wystawić na aukcję? czy opracować jakieś www? czy dać im poleżeć i odejść ? ;)

Z góry za odpowiedź dziękuję :P

pozdrawiam

(a i witam, bo to mój pierwszy post :P )

Przed rejestracją warto poczytać dział "prawo"..

Posted

fakt ...

przepraszam za naruszenie regulaminu ...

za domeny zapłaciłem - mogę pokazać zrzut z potwierdzenia przelewu :rolleyes:

jeżeli to jakies większy problem to poczekam aż domeny będą się wyświetlały jako zarejestrowane i zapytam ... czy może nie ma sensu ?

jeszcze raz z góry przepraszam ...

Posted
[...]

jeżeli to jakies większy problem to poczekam aż domeny będą się wyświetlały jako zarejestrowane i zapytam ... czy może nie ma sensu ?

jeszcze raz z góry przepraszam ...

raczej nie:

- cybersquatting
Posted
raczej nie:

i tu pytanie czy sam zwrot paliwaorlen nie może tyczyć się kogoś kto sam sprzedaje paliwa orlenu ?

a poza tym, jeżeli nieświadom takiego czegoś o czym piszecie zapłaciłem za te domeny, to czy mogę je zwrócić czy muszą przeleżeć aż wygasną ? czy może je odsprzedać komuś po kosztach ?

Posted

Za rok możesz je puścić wolno a teraz jak się do Ciebie ktoś zgłosi z kasą to bierz ile dają i ładnie podziękuj. Jak będą chcieli zabrać to oddaj - w sądzie małe masz szanse. Kto wie może coś odpalą a mają z czego.

Sklepu nie komentuje bo dla mnie to cyber...

Posted

nie do końca wiedzialem, że takie coś jak to cale cyber istnieje

ot tak sobie wszedłem i z przekonaniem, że można sobie skoro jest kupić - zakupiłem

cóż, może napiszę do tego sklepu, że odstąpię im te domeny po kosztach i będzie po problemie

co do tych paliw to moze jednak jakis dealer paliw sie zgłosi

dzieki i pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.