Jump to content

Recommended Posts

Posted

czesc, czy mozna zarejestrowac/zastrzec/miec domene nie placac za nia?

jestem w tym nowy i nie wiem czy mozna zrobic tak, ze sie tylko zarezerwuje w taki sposob, ze nikt inny nie bedzie jej mogl uzywac. Czy dopiero jak sie wyda kase ma sie domene dla siebie? (dodam, ze nie interesuje mnie chwilowo uzywanie jej, tworzenie strony na danym adresie itp.)

dzieki za ewentualna pomoc

pzdr

Posted

A jaka to domena? Zartuję :)

Musisz zarejestrować domenę. Co do "wydawania kasy", to spójrz na to jako inwestycję i/lub poszukaj ofert promocyjnych - bywają oferty zero złotych.

Po zarejestrowaniu domeny jesteś jej abonentem przez dokładnie 1 rok, po czym możesz (powinieneś) ją przedłużyć - to już jest koszt w granicach 50-120PLN, ale przez rok może się zmienić (raczej w dół).

pozdrawiam

Posted (edited)

Pewnie chodzi o możliwość sprzedaży na alleaukcjach kolejnych rezerwowanych "gniotów" - ferie tuż, tuż.

Albo potrzebujesz domenę i rejestrujesz - nawet za darmo, albo daj sobie spokój.

Edited by maryuse
Posted
Bez płacenia możesz mieć domenę .tk

http://www.dot.tk/

E tam, te dot.tk to bujda na resorach. Niby za darmo, a jak przychodzi co do czego to 7 euro za rok :)

tak jest taka możliwość na przykład w az.pl jest teraz promocja można zarejestrować 3 domeny z końcówką pl za 0 złotych

Czy orientujecie się jak wygląda transfer takiej domeny z promocji? Czy można uzyskać Authinfo lub sprzedać w obrębie AZ.PL? Ostatnio kupiłem domenę zaparkowaną w Home.pl i okazało się, że nie dostanę Authinfo, ponieważ poprzedni właściciel kupił ją w promocji ;) To znaczy dostać oczywiście mogę jak zapłacę 122zł brutto ;)

Posted
Czy orientujecie się jak wygląda transfer takiej domeny z promocji? Czy można uzyskać Authinfo lub sprzedać w obrębie AZ.PL? Ostatnio kupiłem domenę zaparkowaną w Home.pl i okazało się, że nie dostanę Authinfo, ponieważ poprzedni właściciel kupił ją w promocji :) To znaczy dostać oczywiście mogę jak zapłacę 122zł brutto ;)

Nie ma problemu z transferem, wystarczy dopłacić ~9zł za wydanie kodu Authinfo ;)

Posted
czesc, czy mozna zarejestrowac/zastrzec/miec domene nie placac za nia?

Za darmo można dostać w zęby. I co jeszcze ma być za darmo do tej domeny? Serwer dedykowany, pracownik IT obsługujący e-sklep na darmowej domenie?

Za darmo można mieć alias w PRV.PL oraz pocztę na wp.pl

Posted
Nie ma problemu z transferem, wystarczy dopłacić ~9zł za wydanie kodu Authinfo :)

Potwierdzam. Większość moich sprzedaży to były rejestracje .pl w AZ, w tym część w rożnych promocjach typu 0,00 czy 0,77zł i nigdy nie miałem problemu.

W dwóch przypadkach było nawet coś takiego jak "uwolnienie authinfo" czyli wydali automatycznie gratis, w pozostałych dopłacałem przed transferem 8,00 netto czyli ok. 9,00 jak pisze Jarek17.

Posted
Pewnie chodzi o możliwość sprzedaży na alleaukcjach kolejnych rezerwowanych "gniotów" - ferie tuż, tuż.

Nie straszcie mnie, w Wielkopolsce ferie trwają juz prawie tydzien. Chyba sypnę na tacę, żeby dzieci nie zarejestrowały upatrzonych przeze mnie domen a mnie udało się znaleźć jakąś ciekawą "feryjną promocję" w az.pl