Jump to content

KatalogiReklamowe.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Dla klienta koncowego.

P.S. Klient zrazil sie do AM, bo mial duze problemy z zasileniem konta i inne problemy techniczne. Malo brakowalo do tego, zeby nic nie wyszlo z transakcji:/

Edit: Odziwo klient nie chcial liczby pojedynczej, nawet za 100zł :)

Edited by lewho85
Posted
...

Edit: Odziwo klient nie chcial liczby pojedynczej, nawet za 100zł :)

Nie chciał bo to jest masówka (zamówienia większej ilości sztuk), LP jest rzadziej używana w ofertach.

Dobra sprzedaż ;)

Posted
P.S. Klient zrazil sie do AM, bo mial duze problemy z zasileniem konta i inne problemy techniczne. Malo brakowalo do tego, zeby nic nie wyszlo z transakcji:/

Mała uwaga w temacie AM - może nie do końca na temat. Też ostatnio miałem klienta, któremu zaproponowałem escrow via am. Klient (EU) na to się nie zgodził - argumentował, że firma nie jest polska, więc on nie ma do niej zaufania. Ostatecznie domena poszła przez Allegro. Być może był to odosobniony przypadek, a być może (niestety) norma. Trudno mi powiedzieć, bo sprzedaje raczej mało, a już przez AM to prawie wcale. W każdym razie stawiam taką oto hipotezę ;P : to że am nie jest zarejestrowane w Polsce i nie wystawia polskich faktur negatywnie wpływa na perspektywę rozwoju tej, skądinąd, bardzo dobrze przygotowanej giełdy. Chodzi mi zwłaszcza o perspektywę rozszerzenia zasięgu giełdy na klientów końcowych.

Sorry za ot, no i gratulacje :)

Posted (edited)
[...] ostatnio miałem klienta, któremu zaproponowałem escrow via am. Klient (EU) na to się nie zgodził - argumentował, że firma nie jest polska, więc on nie ma do niej zaufania. Ostatecznie domena poszła przez Allegro. Być może był to odosobniony przypadek, a być może (niestety) norma. Trudno mi powiedzieć, bo sprzedaje raczej mało, a już przez AM to prawie wcale. W każdym razie stawiam taką oto hipotezę ;P : to że am nie jest zarejestrowane w Polsce i nie wystawia polskich faktur negatywnie wpływa na perspektywę rozwoju tej, skądinąd, bardzo dobrze przygotowanej giełdy. Chodzi mi zwłaszcza o perspektywę rozszerzenia zasięgu giełdy na klientów końcowych [...]

Zgadzam się - przykładowo miałem klienta zainteresowanego dzierżawą z prawem pierwokupu lub rozłożeniem na raty płatności za domenę ale jak sprawdził gdzie domena jest zarejestrowana to wycofywał się z transakcji podobnie argumentując...

A wracając do tematu - gratulacje dobrej sprzedaży! :)

Edited by bdudzik
Posted (edited)

Gratuluję :)

OT:

Zgadzam się - przykładowo miałem klienta zainteresowanego dzierżawą z prawem pierwokupu lub rozłożeniem na raty płatności za domenę ale jak sprawdził gdzie domena jest zarejestrowana to wycofywał się z transakcji podobnie argumentując...

Nie mogłeś jej przetransferować? Nie rozmawialiście na ten temat, zależało klientowi czy nie?

Edited by maryuse
Posted
gratuluje :)

to była cena kup teraz czy po negocjacjach?

Oferowalem ja w pakiecie z KatalogReklamowy.pl, klient jednak zdecydowal sie wylacznie na kupno liczby mnogiej i to od razu, czyli bez negocjacji. Podejrzewam, ze gdyby cena byla wyzsza rowniez nie byloby problemu ze sprzedaza, bo klientowi bardzo zalezalo na tej domenie. Co ciekawe, zaden domainer nie chcial jej kupic nawet za 150zl.