pb Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 Ponoć teraz .biz jest w modzie (podatki.biz, wyborcza.biz, sfora.biz...), a takie cudo mi dziś wpadło (wcześniej zarejestrowana od 2001 przez kogoś z Holandii, jeśli dobrze pamiętam): ekonomia.biz Słowo „ekonomia” występuje, prócz polskiego, w języku albańskim, baskijskim i czamorro. ;-) Co o niej myślicie?
newseller25 Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 Ponoć teraz .biz jest w modzie (podatki.biz, wyborcza.biz, sfora.biz...), a takie cudo mi dziś wpadło (wcześniej zarejestrowana od 2001 przez kogoś z Holandii, jeśli dobrze pamiętam): ekonomia.biz Słowo „ekonomia” występuje, prócz polskiego, w języku albańskim, baskijskim i czamorro. ;-) Co o niej myślicie? Końcówka .biz jak najbardziej odpowiadająca keywordowi "ekonomia. Myślę, że jest spora szansa sprzedać ją za przyzwoite pieniądze (jak na .biz oczywiście)
app Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 Końcówka .biz jak najbardziej odpowiadająca keywordowi "ekonomia. Myślę, że jest spora szansa sprzedać ją za przyzwoite pieniądze (jak na .biz oczywiście) .biz pasuje do ekonomia, jednak co do końcówki która jest na czasie to raczej skłaniałbym się na .org
wicherek Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 Ponoć teraz .biz jest w modzie (podatki.biz, wyborcza.biz, sfora.biz...), a takie cudo mi dziś wpadło (wcześniej zarejestrowana od 2001 przez kogoś z Holandii, jeśli dobrze pamiętam): ekonomia.biz Słowo „ekonomia” występuje, prócz polskiego, w języku albańskim, baskijskim i czamorro. ;-) Co o niej myślicie? Mi osobiście podobają się domeny z linii biznesu z końcówką *biz A czas pokaże czy warta jest inwestycja w tym kierunku. Ja z palca zarejestrowałem: agentubezpieczeniowy.biz assetsmanagement.biz Dlatego też mnie ciekawi co będzie dalej. Pozdrawiam
Kangur Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 (edited) ekonomia.biz Ekonomia to nauka a nie kategoria biznesowa więc jeżeli nawet przyjąć, że domeny .biz powinny kojarzyć się z biznesem to taka domena pasowałaby chyba głównie dla jakiejś prywatnej uczelni ekonomicznej gdyż przede wszystkim one zarabiają na ekonomii. A uczelnie to chyba wolą edu.pl lub własne nazwy z .pl edit: Ale być może da się ją wykorzystać dla księgarni ekonomicznej lub wydawnictwa. Przy odrobinie szczęścia może trafić też do organizatora konkursów dla studentów ekonomii. Np. na najlepszy biznes plan lub na prestiżowe praktyki zawodowe. Edited February 3, 2010 by Kangur
Recommended Posts