Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niedawno nabyłem domenę staremeble.pl.

Domena jednoznacznie kojarząca się z branżą meblarską, od 2004 do 2008 istniała już pod nią strona o meblach - jednak prowadzona z niewielkim rozmachem, sama branża dość elitarna, coś w stylu domen tylko że przedmiotem handlu są meble, a dokładniej stare meble :)

Co o niej myślicie?

Pozdrawiam!

Posted

Mnie się podoba. Zapomniałem na nią założyć opcję dwa lata temu. :)

Wyceny się nie podejmę, ale sam bym raczej nie puszczał poniżej 5k (inna sprawa czy ktoś by wziął za więcej...)

# starocie.com

Posted

Do ostatnich sekund zastanawiałem się czy nie walczyć o nią. Początkowo zakładałem do 1500zł licytację. Później doszedłem do wniosku - OK, branża jest dosyć zamożna - ale jeśli ktoś chciałby mocno sypnąć groszem na domenę, to wziąłby antyki.pl - która jest sporo lepszą domeną. Skłaniam się do wyceny w przedziale 5000-10000zł. Ale o klienta wątpię, żeby było łatwo. Może sobie baaaardzo długo poleżeć...

PS. Jak wygrałeś tą aukcję to zrozumiałem dlaczego okazyjnie odkupiłem od Ciebie wzi, usz i cjz :)

Posted
Do ostatnich sekund zastanawiałem się czy nie walczyć o nią. Początkowo zakładałem do 1500zł licytację. Później doszedłem do wniosku - OK, branża jest dosyć zamożna - ale jeśli ktoś chciałby mocno sypnąć groszem na domenę, to wziąłby antyki.pl - która jest sporo lepszą domeną. Skłaniam się do wyceny w przedziale 5000-10000zł. Ale o klienta wątpię, żeby było łatwo. Może sobie baaaardzo długo poleżeć...

PS. Jak wygrałeś tą aukcję to zrozumiałem dlaczego okazyjnie odkupiłem od Ciebie wzi, usz i cjz ;)

tylko ze domena antyki imo jest warta min. 50.000pln wiec nie ma co porownywac :)

domena staremeble.pl wg mnie bardzo dobra zastanawialem sie nad licytacja i szczerze zaluje ze nie przebilem

Posted
...

PS. Jak wygrałeś tą aukcję to zrozumiałem dlaczego okazyjnie odkupiłem od Ciebie wzi, usz i cjz ;)

Zmiana lokaty kapitału, jednak z tej domeny jestem bardziej zadowolony niż z tych trzy literówek. Jednym słowem okazja rodzi okazję :) Zastanawiam się czy nie postawić pod tą domeną jakiegoś serwisu "staromeblarskiego", temat dość ciekawy, może po jakimś czasie znajdzie się ktoś zainteresowany kupnem domeny z serwisem, a wtedy moim zdaniem można by liczyć na jeszcze ciekawsze propozycje.

Bardzo dobra domena. Żałuję, że nie przebiłem ;) Napewno warta tych pieniędzy. Dla EU obstawiałbym średnie xxxx.

...

domena staremeble.pl wg mnie bardzo dobra zastanawialem sie nad licytacja i szczerze zaluje ze nie przebilem

Już ktoś opcję założył, więc na spad w najbliższym czasie nie ma co liczyć;) Przyznaje, że sam byłem bardzo zaskoczony, że cena końcowa nie poszybowała w górę pod koniec aukcji - pewnie wszyscy kupowali w tym czasie trzy literówki :D

Pozdrawiam!

Posted

Jak dobrze pamiętam, spadła na dropped. Mogę się jednak mylić, ale jak nie to zrezygnowałem z udziału w aukcji.

Musi być klient, tak jak na każdą inną. Można wystawić za 10 zł, i w ciągu kilku lat nikt się nie zgłosi, a może ktoś napisać z ofertą i powiedzieć, że proponuję za nią 5000 Euro (miałem niedawno taki przypadek).

Według mnie, wycenić na 5000 zł i czekać (tak przynajmniej ja robię).

Posted (edited)

Też licytowałem tą domenę,ale szybko poległem w boju :) Myślę,że średnie xxxx .

życzę dobrej sprzedaży tej domeny .

pozdrawiam

Edited by plachcik