Jump to content

www.katalog.nieruchomosci.pl

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie.

Kupiona na wirtualny katalog nieruchomosci z mojego wojewodztwa.

Ostatnio mi sie przypomnialo, ze ja mam i zastanawiam sie czy nie wejsc w to.

Ewentualnie w gre wchodzi sprzedaz, tylko nie wiem na ile moze byc wyceniona.

Oplacam ja od poczatku 2006 roku.

Posted

przy okazji mam jeszcze dwa cytaty znalezione w sieci na blogach:

"Stare domeny warto skupywać, bo one są jak wino – im starsze, tym lepsze (w pozycjonowaniu rzecz jasna). Dla większości osób to pewnie żadna tajemnica, że Google w pewien sposób faworyzuje stare domeny."

możecie napisać, że nie jest to domena, ale:

"ważne jest co się znajduję pod adresem a czy on się nazywa moja.strona.pl czy strona.pl to juz pikus"

Posted

nic nikt nie napisze?

jakis czas temu domena byla na 3 miejscu po wpisaniu katalog nieruchomosci,

staz i slowa kluczowe sa chyba dobre...

• 10 months later...
Posted

nie była nigdy zbanowana,

jak myslicie - ile mozna osiągnać za taki adres z 2006 roku?

"katalog nieruchomosci" leży się kurzy...

Posted

Moim zdaniem firmy z branży nieruchomości (a zwłaszcza te, które zamierzają otworzyć portal np. z ogłoszeniami), same wymyślają nazwę, a nie próbują odkupić adresu z rynku wtórnego.

Opieram to na prawie czteroletnich obserwacjach w branży. Niekiedy dostaję ofertę, żeby zaistnieć na nowym portalu z ofertami nieruchomości, to można się przewrócić patrząc na nazwę domeny (już kiedyś pisałem na forum o tworach typu domoklik*pl)

Sebastian

alpine5

Posted
dzięki chociaż nadal uważam że słowa kluczowe są niezłe i taki 5-letni adres moze byc dosc cenny...

To,że domena ma historię 5 letnią nie ma dla mnie znaczenia w tym wypadku.Nie widzę większej szansy na sprzedaż.Podpisuję się tym co napisał alpine5.Sprzedałem kiedyś firmie związanej z nieruchomościami domenę (wcześniej mieli swój adres nazwafirmy.nieruchomosci.pl) i kupili odemnie nazwafirmy.pl ponieważ nie chcieli się męczyć na takim adresie.

Posted

Z tym się zgadzam. Sam nie proponowałbym firmie adresu katalog.nieruchomosci.pl jako glowną domenę. Wydaje mi się, że ma ona potencjał do wypozycjonowania. Ma dwa ciekawe słowa w nazwie, a wiek też w tym przypadku nie jest bez znaczenia.