Jump to content

SprzatanieGrobow*pl

Recommended Posts

Posted

Kolejna domena - sprzataniegrobow*pl

Spodziewałem się ostrzejszej licytacji :)

Czy tego typu usługi są w Polsce popularne?

Ile może być warta dla KK?

Dzięki

Posted

Ja mam #opiekanadgrobem (*) pl. Do tej pory wysłałem kilkana maili z ofertą i bardzo małe zainteresowanie jest.

Chociaż Twoja domena jest dużo lepsza :)

Posted

jakies tam zainteresowanie tematem jest, szczegolnie kiedy zbliza sie Wszystkich Swietych.

Przewiduje, ze temat bedzie sie rozwijal, a co do wyceny to zgadzam sie z enzo.

#czystegroby.pl

Posted
Jakby ktoś chciał to z nudów znalazłem wolne:

*czystypomnik.pl

*czyszczeniepomnikow.pl

*opiekanadpomnikami.pl

*sprzataniepomnikow.pl

To ja sie piszę na Zygmunta w Warszawie i na Adasia w Krakowie :rolleyes:

Posted

Myślę, że branża rozwija się prężnie, ale chyba nie jest ściśle związana z Internetem. Wydaje mi się, że bardziej skutecznie marketingowo jest zamocowanie tablicy reklamowej przy wejściu na dany cmentarz, niż zakładanie strony internetowej.

Posted
Wydaje mi się, że bardziej skutecznie marketingowo jest zamocowanie tablicy reklamowej przy wejściu na dany cmentarz, niż zakładanie strony internetowej.

Tablicy reklamowej, na której widnieje adres strony :)

Klient czyta, zapamiętuje adres, w domu przemyślał że jednak może warto skorzystać, szuka w internecie po adresie.

Domena dobra, prędzej czy później, jest szansa wymienić ją na niezły kawał "mięsa"

Posted (edited)
Tablicy reklamowej, na której widnieje adres strony :)

Klient czyta, zapamiętuje adres, w domu przemyślał że jednak może warto skorzystać, szuka w internecie po adresie.

Jeżeli chodzi o powyższą usługę to wydaję mi się,że akurat lepszą reklamą jak napisał Konrad jest tablica reklamowa(np z numerem telefonu niekoniecznie z adresem strony).Myślę,że łatwiej spisać numer telefonu i zadzwonić do lokalnego wykonawcy i ustalić zasady współpracy niż szukać danej usługi w internecie.Myślę,że takie prace wykonywane są lokalnie. Poza tym nie oszukujmy się.Sprzątaniem grobów zajmują się firmy pogrzebowe,które obsługują dany cmentarz i i nie dopuszczają innych firm do tego interesu.Większość firm pogrzebowych posiada już swoje domeny i swoje strony.

Nie widzę dużej szansy zarobienia na tej domenie,ale mogę się mylić.

Życzę powodzenia w sprzedaży.

pozdrawiam

Edited by plachcik
Posted

W żadnym przypadku się nie zgodzę z tym co napisałeś wyżej.

Kontakt telefoniczny nigdy nie będzie stroną internetową (i odwrotnie). Niekoniecznie klient który widzi banner musi być zainteresowany tą usługą, a jeśli nie jest zainteresowany to nie zapisze numeru. Adres www jeśli jest łatwy to zostanie zapamiętany i w chwili potrzeby zostanie wpisany w URL

Poza tym nie oszukujmy się.Sprzątaniem grobów zajmują się firmy pogrzebowe,które obsługują dany cmentarz i i nie dopuszczają innych firm do tego interesu.

No tu mnie zaskoczyłeś, jeśli tak faktycznie jest to mamy doczynienia z mafiozami a nie grabarzami :) Mamy wolny rynek i jeśli mówimy o legalnych interesach to nie ma przeszkód by dwie firmy sprzątały groby na jednym cmentarzu.

PS. Za rozsądną cenę chętnie odkupię od Ciebie tą domenę,

jeśli jesteś zainteresowany szybką sprzedażą, PW proszę ;)

Posted
Domena bardzo na czasie, myślę że minimum te 1000

Na jakim czasie?

1 listopada to dosc odlegly termin a chyba wtedy bylaby na czasie.

Tez mysle ze minimum 1k.

#pogrzeb*pl

#odeszli*pl

#wspomnienie*pl

#ceremonia*pl

#mogila*pl

#swieca*pl

#wieniec*pl

Posted (edited)
Na jakim czasie?

1 listopada to dosc odlegly termin a chyba wtedy bylaby na czasie.

Nie chodziło mi o czas na przestrzeni roku, a ostatnich kilku dziesięciu lat. Kiedyś nie słyszało się o tym. A teraz to podobno złoty interes.

Cywilizacja się zmienia, coraz więcej osób nie ma czasu na sprzątanie, nie raz odległych grobów więc zlecają to takim firmom

A że usługi te stały się na "Topie", nazwałem tą tematykę jako "na czasie".

Edited by enzo
Posted (edited)

Co do tej tabliczki przed cmentarzem...

Nie zapominajcie, że wiele osób przyjeżdża na groby z odległych miast. Gdzie on tę tabliczką ma przeczytać? Jak przyjedzie?

Zleca firmie przez internet podając numer kwatery, przyjeżdża i ma być zrobione.

Co do "mafii" na cmentarzach. Niestety tak jest. Administracją cmentarzy zajmują się firmy pogrzebowe. Mają umowy z Urzędami Gmin.

Wątpię aby odstąpiły chociaż kawałek tego "tortu".

#kremacja.eu

Edited by maryuse
Posted

Ja tez się zgodzę, że ktoś nawet zza granicy zechce aby grób jego bliskich wyglądał schludnie i zrobi mały przelew. Zatem istnienie w Internecie tutaj akurat może być gwarantem zarobku. Inna rzecz to jak sprawdzić wykonanie usługi :)

Posted
Ja tez się zgodzę, że ktoś nawet zza granicy zechce aby grób jego bliskich wyglądał schludnie i zrobi mały przelew. Zatem istnienie w Internecie tutaj akurat może być gwarantem zarobku. Inna rzecz to jak sprawdzić wykonanie usługi :)

O zdjęciach słyszałeś? ;)

Posted

Hehe no tak, racja. To kolejny dowód, że domena jest potrzebna w tym biznesie, no bo chyba mmsa nikt nie będzie wysyłał, bo nie wiadomo, czy dojdzie lub komórka obsłuży ....