Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Domena aktualnie wygasa, lecz w 99 % przedłużę ją, lecz chciałbym usłyszeć co Wy o niej sądzicie? jak wam się podoba taka domena?

Warto zauważyć iż wszystkie pozostałe końcówki jak net, net.pl org info itp.. należą do jednej osoby, która zajmuje się apteką ..

Skoro jest taki szał na domenę BioPiekarnia i padła już propozycja zakupu jej za wyżej niż xxx to jak widzicie przyszłość tej domeny w roku 2010r. :blink:

Posted (edited)

A ile to jest "ozł"?

Domenę trzymaj tylko z informacją, że jest na sprzedaż. Ten zwrot jest zastrzeżonym znakiem słownym i możesz się spodziewać nie tyle oferty, co próby odebrania jej siłą. :D

Edited by Tobi
Posted (edited)
A ile to jest "ozł"?

Domenę trzymaj tylko z informacją, że jest na sprzedaż. Ten zwrot jest zastrzeżonym znakiem słownym i możesz się spodziewać nie tyle oferty, co próby odebrania jej siłą. ;)

no to trochę mnie zaskoczyłeś Tobi, nie podejrzewałem tego nawet .. ale z tego co widzę "BioApteka" widnieje dopiero jako TM od "Data publikacji 26-10-2009" a ja domenę posiadam od "utworzona: 2009.03.07 16:41:47" więc zarejestrowałem ją jeszcze przed tym TM jak była wolna ;). Więc niema prawa w takim razie do odebrania mi tej domeny, czy może się mylę i ma on prawo jak sądzicie?

W takim razie sądzę iż cena domeny wzrośnie .. tylko ciekawe ile warta jest dla KK czyli abonenta pozostałych końcówek.

PS.

Zastanawiałem się czemu jeden abonent zarejestrował wszystkie inne końcówki z domeną BioApteka, a teraz już wiem iż to on zgłosił ten TM.

Edited by Guest
Posted

Jeśli nie planujesz tam prowadzić apteki to jednak bezpieczniej nie zamieszczać tam takich treści - oprócz kwestii znaku istnieje bardziej rozmyta kwestia nieuczciwej konkurencji.

Posted

witam

zauważ, że przy sporach nie liczy sie tylko pierwszeństwo do znaku ale także inne kwestie takie jak zła wola czy wspomniana przez Tobiego nieuczciwa konkurencja

pozdrawiam

Posted

nieuczciwej konkurencji tam nie będzie, jak domena będzie należała do mnie :-). Gdyż cały czas będzie zapewne na tym parkingu czekać na KK. Więc abonent innych końcówek nie będzie miał uzasadnionych praw do odzyskania tej domeny ..

PS.

Proszę nie składać mi propozycji na zakup tej domeny za niskie xx/xxx ... ;)