Jump to content

wynajemAutokarów*pl _ usługiAutokarowe*pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Na ile wyceniacie te 2 IDNy:

- wynajemautokarów*pl

- usługiautokarowe*pl

Z góry dzięki za odpowiedzi.

PP

Edited by PPP
Posted

Ta pierwsza jest bardzo trafiona, ale że jest to IDN to pewnie będziesz się z nią bujał z 2 lata :lol: W każdym razie tyle potrzeba żeby nabrała jakiejś sensownej wartości. W końcu to tylko 30zł inwestycji, więc można potrzymać :)

Natomiast ta druga to jak dla mnie ninja. Jest coś takiego jak "usługi autokarowe" ale jest to rzadko spotykane określenie. Dodatkowo pod domeną nonIDN masz już firmę, która prowadzi biznes po tą marką. Jedyne co przychodzi mi do głowy to szarpać od nich kasę, ale raz że to nieetyczne, dwa że grozi sądem jak trafisz na dziwnych ludzi, trzy - pytanie czy IDN jest im w ogóle do szczęścia potrzebny...

Na temat IDNów było już wiele razy na forum, więc nie będę się powtarzał. Jednak w skrócie moje zdanie jest takie, że dzisiaj ich wartość jest bliska zeru, a za dwa lata mają szansę na swój renesans i zarabianie dobrej kasy. Oczywiście są od tego wyjątki. Daniel Dryzek sprzedaje już dzisiaj IDNy po bardzo wysokich jak na takie domeny stawkach. Poczytaj dział "sprzedane".

Posted

O 6 dni po czasie i doczekałem się odpowiedzi - dzięki ;)

Ostatnio się pytania zaczęły (mam je dłużej niż wskazuje whois), stąd postanowiłem zasięgnąć fachowej porady - szkoda, że odzew mizerny...