Jump to content

sprzedać czy zrobić serwis/forum?  

18 members have voted

1. 1. sprzedać czy zrobić serwis/forum?

• sprzedaj
      12
    • stwórz forum
      1
    • stwórz serwis
      5

Recommended Posts

Posted

coś mnie natchnęło i pomyślałem żeby zagospodarować którąś z moich domen, a że ostatnio mam trochę więcej czasu na poświęcenie się domenom

jednak chciałbym się troszkę poradzić szczególnie tych, którzy już serwisy albo fora prowadzą: )

jak myślicie co będzie najodpowiedniejszą opcją w tym wypadku?

ostatnio dostałem ofertę kupna opiewającą na sumę niskiego xxxx, jak szybko taki średni serwis/forum mogłoby zarobić równowartość otrzymanej oferty?

Posted

Jeśli nie prowadzisz warsztatu, to ciężko będzie o "zwrot" inwestycji.

Raczej szukaj klienta na domenę, pod tą nazwą funkcjonuje wiele firm. Choć świadomość domenowo-internetowa w tym środowisku jest dość niska, powinieneś trafić w końcu na duży i nowoczesny warsztat. Domena wg mnie jest bardzo przyzwoita i mogłaby służyć, łącznie z ".pl", za nazwę firmy.

Posted
Jeśli nie prowadzisz warsztatu, to ciężko będzie o "zwrot" inwestycji.

Raczej szukaj klienta na domenę, pod tą nazwą funkcjonuje wiele firm. Choć świadomość domenowo-internetowa w tym środowisku jest dość niska, powinieneś trafić w końcu na duży i nowoczesny warsztat. Domena wg mnie jest bardzo przyzwoita i mogłaby służyć, łącznie z ".pl", za nazwę firmy.

po dłuższych namysłach jednak postanowiłem odstąpić ją komuś z warsztatem samochodowym

aahmm

no to nie pozostało mi nic innego, jak tylko wysłać porządny mailing ;)

dzięki za udział w ankiecie !

Posted (edited)

co rozumiesz przez "porządny"? ilość ofert czy ich jakość?

pytam, gdyż mailing to podstawa mojej oferty sprzedażowej, jak na razie nie dająca rezultatów, więc chętnie się czegoś dowiem w tym temacie ;)

#Security-Car.pl

#CarSecurity.pl

Edited by DontPanic
Posted
co rozumiesz przez "porządny"? ilość ofert czy ich jakość?

pytam, gdyż mailing to podstawa mojej oferty sprzedażowej, jak na razie nie dająca rezultatów, więc chętnie się czegoś dowiem w tym temacie ;)

#Security-Car.pl

#CarSecurity.pl

chodziło mi o ilość, dotarcie do wszystkich potencjalnych nabywców : )

odnośnie jakości, to zawsze na najwyższym poziomie ^^