Jump to content

DoradcaPrawny.net + DoradztwoPrawne.net

Sonda  

18 members have voted

1. 1. Czy warto było zarejestrować te domeny ?

• Tak
      15
    • Nie
      3
  2. 2. Ile mogą być warte ?

• Reg free
      3
    • 50 - 100
      0
    • 100 - 500
      8
    • 500 - 1000
      3
    • 1000 - 2000
      0
    • więcej niż 2000
      4

Recommended Posts

Posted (edited)

Pozostawiam wam do oceny / wyrażenia swojej opinie na temat tych dwóch domen

DoradcaPrawny.net oraz DoradztwoPrawne.net

Co prawda nie jest to .pl nie mniej coraz więcej kancelarii oferuje swoje usługi prawnicze poprzez internet co może uwzględnić końcówka domen .

Pozostałe końcówki dla fraz doradcaprawny , doradztwoprawne , poradyprawne , kancelariaprawna itp itd już dawno pozajmowane ( również takie twory jak ( fraza ) wraz z członem "e" "i" "online" .

Przeglądając forum zauważyłem iż podobne tego typu domeny z niszowymi końcówkami znalazły swojego KK

A o samej branży można zapewne powiedzieć iż nie jest biedna ;)

Chciałbym usłyszeć jakie jest wasze zdanie o nich oraz wzięcie udziału w małej sondzie .

Z góry wszystkim dziękuje

Edited by DESiGNER
Posted

Edziorro , PavlaQ dzięki za wyrażenie swoich opinii .

A co inni Panowie oraz Panie sądzą o owych domenach ? ;) . Każda opinia jest dla mnie cenna

Pozdrawiam

Mariusz

Posted

znam dużo prawników itp... i generalnie większość to dość specyficzni ludzie - często prezentują postawę "czuły na tytuły" więc myślę że mogą się pokusić nawet na takie domeny... ;)

Posted

próbuj sprzedać, na pewno coś zyskasz

ale moim zdaniem musisz dużo mailingu wysłać

posiadam domenę konsultingprawny.pl i od pół roku żaden prawnik się o nią nie pytał, a nawet nie przeglądał oferty,

co prawda nie słałem mailingu (może mój błąd), ale moim zdaniem, gdy im się nie podeśle oferty pod nos, to nic z tego nie będzie, chyba że trafisz na domeniarza:)

Posted

Wiesz doradca prawny to niekoniecznie prawnik i nie to samo co radca prawny czy adwokat (bo oni są zrzeszeni w korporacjach i mają pełnię praw wykonywania zawodu prawnika, a doradca nie), i z tego powodu nie kazdy prawnik pokusi się na domenę z takim keywordem. Ba, moze się zdarzyc, że Cię pogoni,kiedy mu taką zaoferujesz, ale oczywiscie mogę się mylic,więc probuj.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Doradca_prawny

Poza tym kancelarie lubią stawiac strony na domenach z nazwiskami wspolnikow.

Z drugiej strony jest taka posucha na rynku domen prawnych,a konkurencja rosnie,ze ktoś z mlodego pokolenia prawnikow moze się pokusi.Myslę jednak,że najbezpieczniej będzie szukac klienta wlasnie w srodowisku doradcow prawnych,bo podobno jest ich mnostwo.

Posted

Dziękuje wszystkim za wzięcie udziału w sondażu jak i wyrażeniu swojej opinii . Z uwagi iż potrzebuje paru groszy obecnie domeny zostały wystawione na portal aukcyjny Allegro

Link do aukcji

Pozdrawiam