Jump to content

Recommended Posts

Posted

ciekawostka znaleziona w sieci, przydatne to esklepom ktoś testował ?

jak pomyliłem moejsce to przenieście w odpowiednie..,

www.webfan.pl

ll <h1 class="title">OpisyProduktow.pl</h1> 25.05.2010 17:56 Like Kilka dni temu dotarła do mnie informacja o nowo powstałym serwisie mającym dostarczać opisy produktów dla sklepów internetowych. Nowo powstający serwis OpisyProduktow.pl ma stać się odpowiedzią na problemy sklepów internetowych związane z przygotowywaniem opisów produktów i ich zdjęć. Serwis ma pomagać w przekazywaniu informacji produktowych od producentów dóbr FMCG do środowisk e-commerce. Zainteresowałem się tematem…

Dowiedziałem się trochę więcej o serwisie. Będzie on centralną bazą opisów i zdjęć produktów udostępnianą za darmo sklepom internetowym. Baza będzie tworzona bezpośrednio przez producentów produktów, dzięki czemu informacje mają być rzetelne, aktualne oraz estetyczne.

W naszych rozmowach z osobami kupującymi w Internecie często słyszeliśmy narzekanie, że w e-sklepie nie można dotknąć produktu, nie można przeczytać informacji zawartych na opakowaniu – mówi Wojciech Mocarski, dyrektor zarządzający serwisem OpisyProduktow.pl – Postanowiliśmy stworzyć serwis, który poprawi jakość opisów i zdjęć, który wprowadzi w życie naszą koncepcję e-opakowania, czyli elektronicznego odpowiednika kolorowego nadruku na opakowaniu. Najpierw postawimy na istniejące technologie, czyli wysokiej jakości zdjęcia oraz opisy tak przygotowane, aby ułatwiały podjęcie decyzji zakupowej. W dłuższej perspektywie mamy nadzieję na popularyzację tzw. wideo-opisów, czyli multimedialnych prezentacji cech produktu znanych np. z Amazon Kindle

dodaje przedstawiciel serwisu OpisyProduktów.pl.

Z badań przeprowadzonych przez OpisyProduktow.pl wynika, że dobrze opisany produkt ma szanse sprzedać 50 proc. więcej egzemplarzy, niż jego odpowiednik z gorszym opisem. Dodatkowo dobrze przygotowany opis ma również poważną funkcję marketingową – wspomaga zapamiętywalność cech produktu nawet o 70 proc.

..................... itd ...