Jump to content

rejestratorzy.

artofbw

Recommended Posts

Hej,

Rejestruje domeny w nazwa.pl . Pierwszy temat jaki znalazłem w opiniach o rejestratorach to, ze maja klientow gleboko w d...ie. Chcialbym przeniesc swoje domeny do innego serwisu. Teraz pytanie do Was skierowane. Do kogo najlepiej? I jezeli moglby mnie ktos przeprowadzic przez to? Jestem zielony w tym temacie. Domenami zainteresowalem sie dopiero od niedawna i nie przeprowadzalem jeszcze takiej operacji.

z gory dzieki za pomoc.

pozdrawiam

Hej,

Rejestruje domeny w nazwa.pl . Pierwszy temat jaki znalazłem w opiniach o rejestratorach to, ze maja klientow gleboko w d...ie. Chcialbym przeniesc swoje domeny do innego serwisu. Teraz pytanie do Was skierowane. Do kogo najlepiej? I jezeli moglby mnie ktos przeprowadzic przez to? Jestem zielony w tym temacie. Domenami zainteresowalem sie dopiero od niedawna i nie przeprowadzalem jeszcze takiej operacji.

z gory dzieki za pomoc.

pozdrawiam

firm masz wiele

ja polece: dropped.pl (z siedziba na Cyprze) PPD.pl (ceny +22% VAT)

Na forum znajdziesz temat dot. rejestratorow.

ps. jak rejestrowales domeny w promocji to chyba jedyna opcja zeby je przeniesc gdzies indziej pozostaje wykupienie opcji na te domeny - i poczekanie az spadna - ale odp. znajdziesz na forum jak poszukasz

co to znaczy wykupienie opcji na te domene i poczekanie az spadnie?

Tzn. ze musisz wykupic taka usluge, ze gdy twoja domena wygasnie, to automatycznie ja rejestrujesz, tak aby byly male szanse, ze ktos ci ja sprzatnie - tylko pamietaj, jesli masz naprawde dobra domene, to nie ryzykuj, tylko wyloz to 100+/- zl i miej spokoj.

Jesli chcesz zmienic rejestratora, a kupowales domene w promocji, to poczytaj lepiej regulamin tej promocji, prawdopodobnie bedzie wzmianka o tym, ze musisz ja przynajmniej raz przedluzyc (np. w nazwa.pl), zeby moc ja przeniesc do innego rejestratora.

BTW. Ja mam wiekszosc domen w nazwa.pl i nie narzekam, moze faktycznie ceny przedluzenie domeny, nie sa najnizsze, ale napewno co do obslugi klienta nie ma co narzekac, to akurat maja dobre.

Pozdrawiam

PS. Jesli masz jedna-dwie domeny, to zostan tu gdzie jestes.

Tzn. ze musisz wykupic taka usluge, ze gdy twoja domena wygasnie, to automatycznie ja rejestrujesz, tak aby byly male szanse, ze ktos ci ja sprzatnie - tylko pamietaj, jesli masz naprawde dobra domene, to nie ryzykuj, tylko wyloz to 100+/- zl i miej spokoj.

Przy założeniu opcji na domenę skuteczność jest 100%. Nie jest możliwe, by domenę przechwycił ktoś inny.

Edited by blazej

Przy założeniu opcji na domenę skuteczność jest 100%. Nie jest możliwe, by domenę przechwycił ktoś inny.

A nie jest tak, ze jak dwie osoby (lub wiecej), zaloza opcje na ta sama domene, to jest licytacja?

Pytam, bo sam sie na tym za bardzo nie znam ;)