Jump to content

WynikiMeczy.pl

Sebastianwpns

Recommended Posts

Właśnie wystawiłem do sprzedaży domenę wynikimeczow.pl. Kiedyś pytałem o wycenę i ocenę tej domeny. Jak pamiętam, było zdanie podzielone co do poprawności zwrotu: wyniki meczy czy wyniki meczów. Dla mnie bardziej przemawia zwrot wyniki meczów. Ale to może wiązać się z regionalizacją. W jednym regionie może byc częściej używany zwrot meczów w innym meczy.

Forma meczy nie jest niezgodna z systemem gramatycznym polszczyzny – ma bliski analogon w postaci formy mieczy, której nikt przecież nie kwestionuje. Jest jednak – jak pokazuje Korpus Języka Polskiego PWN – czterokrotnie rzadziej używana od formy meczów. Poza tym występuje głównie w prasie, drukach ulotnych i w języku mówionym, prawie zaś nieobecna jest w książkach, czyli wydawnictwach, które są redagowane staranniej. Można by ją uważać za wariant gorszy, ale słownikarze w ogóle ją dyskredytują. Czynią to zgodnie z oczekiwaniem społecznym, gdyż osób, którym forma meczy się nie podoba, jest wiele.

zrodlo: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3133

Domena jakąś tam wartość posiada, max średnie xxx mi się wydaje.

Max 30-50 zl i to moze na allegro sie sprzeda przy ogromnym szczesciu.Zaden powazny inwestor tego nie kupi .Dlaczego ? Bo jest mase takich serwisow i nie ma sensu stawiania kolejnych.Z pamieci Ci moge podac livescore.com livescore.cz czy soccerway.com .

Edited by plachcik

Właśnie wystawiłem do sprzedaży domenę wynikimeczow.pl. Kiedyś pytałem o wycenę i ocenę tej domeny. Jak pamiętam, było zdanie podzielone co do poprawności zwrotu: wyniki meczy czy wyniki meczów. Dla mnie bardziej przemawia zwrot wyniki meczów. Ale to może wiązać się z regionalizacją. W jednym regionie może byc częściej używany zwrot meczów w innym meczy.

Jesli chodzi o poprawnosc pisowni, to zdecydowanie wynikimeczów.pl, bo meczy to koza :P

Ale jesli chodzi o domeny, to nie mam pojecia, byc moze wiekszosc polakow pisze blednie - "meczy" i domena nadal bedzie atrakcyjna :P

Edited by juzeff

Nie wierze w tę domenę. Jest jednak przeznaczona dla analfabetów więc możliwe, że kiedyś się sprzeda.

Niemniej, w moich zmęczonych oczach jest to domena bez wartości.

#typer.info

Edited by yarowa

Nie wierze w tę domenę. Jest jednak przeznaczona dla analfabetów więc możliwe, że kiedyś się sprzeda.

Niemniej, w moich zmęczonych oczach jest to domena bez wartości.

#typer.info

Czyli lepsza jest domena Wyniki-Meczów.pl +nIDN ? :P

Pozdrawiam

wyniki-meczow.pl test

wynikimeczy.pl reg

wyniki-meczów.pl test

nie ma co sie spierac o forme gramatyczna, polowa kibicow to polanalfabeci, domena sie sprzeda

Dobra domena pod oficjalny serwis naszej reprezentacji narodowej i klubow

cos w tym jest, warto by zalozyc sajt pod tym :P

Edited by megalgal

A ja zastanawiam się czy nie wycofać swojej domenki z aukcji: wynikimeczow.pl. Chyba źle zrobiłem że ją wystawiłem. Może nie do końca przemyślałem jej wystawienia.

Dopóki nie masz ofert wycofuj śmiało bo jeżeli oferty już się pojawią to nie ładnie będzie wycofywać :P

Pozdrawiam

Jest jednak przeznaczona dla analfabetów więc możliwe, że kiedyś się sprzeda.

Niestety wśród najmłodszych pokoleń mocno zanika poprawna polszczyzna, więc nie wiadomo jakie domeny będą się sprzedawać np. za 5 lat :)

#InfoFootball.pl

Sebastian

alpine5