Jump to content

Ukrywanie cen domen na stronach www

pshemec

Recommended Posts

Witam

Cały czas się zastanawiam czemu domainerzy w większości wypadków nie podają cen domen na swoich stronach.

Jest to rzecz właściwie niebywała w handlu - gdzie kupujący musi się dopytywać ( nie mówię prosić ) o podanie ceny.

I nie mówię o dystrybutorach gdzie trzeba się rejestrować ale o handlu detalicznym.

Proszę Was o swoje uwagi na ten temat.

Witam

Cały czas się zastanawiam czemu domainerzy w większości wypadków nie podają cen domen na swoich stronach.

Jest to rzecz właściwie niebywała w handlu - gdzie kupujący musi się dopytywać ( nie mówię prosić ) o podanie ceny.

I nie mówię o dystrybutorach gdzie trzeba się rejestrować ale o handlu detalicznym.

to faktycznie niebywale !

tak to cala rzesza dzieci neostrady, last, fast i droppt miałaby dodatkowy temat do dyskusji :)

Nie pomyślałeś, ze w wypadku dobrych domen, nie badziewia to jest w interesie kupujących ?

Cisza i pieniądze to dobry zestaw a zapytanie o cenę oczywiście wiąże sie najczesciej z podaniem imienia nazwiska , numeru tel a to dla wielu potencjalnych "kupujących " za duza przeszkoda :D

Edited by kilofek

Oczywiście że mieli by temat do dyskusji.

Ale czy nie zależy sprzedającym żeby właśnie więcej się mówiło o domenach ?

O cenach , możliwościach i o samym fakcie istnienia czegoś takiego jak rynek domen ?

Wg mnie ceny powinny mieć przedstawione wszystkie domeny, a zwłaszcza te dobre .

Wiesz, domeny jak domeny, jeszcze ujdzie, choć potem ci, co nie podają cen, piszą w innym temacie o niepoważnych propozycjach rzedu 10-100 zł za domene, jakie otrzymują.

Ale jak ostatnio szukałem ofert szkół językowych i przejrzałem kilkadziesiąt ofert i 80% z nich nie miało podanego cennika na stronie lub gdzieś głęboko był ukryty, to ja mogę powiedzieć, że ja tego nie rozumiem. I nie usprawiedliwia tego nawet fakt, że przez wprowadzenie stawki VAT w wysokości 22% na szkoły językowe trzeba było zmienić cenniki, bo ile to może trwać, a koniec sierpnia to czas, kiedy ludzie rozglądają się za kursami startującymi od października. To jest naprawde przykre i musiałem wiele szkół językowych zdyskwalifikowac ze względu na brak cennika.