Jump to content

Ceny dwuliterowych domen com.pl

Cichy

Recommended Posts

Pewni jak się poczeka na klienta to się opłaci, ja do tej pory niestety nigdy nie wytrzymałem więcej jak kilak miesięcy.

com.pl to dobra alternatywa dla drogich dwuliterowych .pl

Jak masz jednoznaczne rozszerzenie to można nawet zrobić jakiś mailing. Jak jeszcze iz.com.pl była moja to nawet nie pomyślałem, żeby ja sprawdzić, ale dzisiaj zainspirowany tym tematem przejrzałem możliwości dla df.com.pl i się okazuje, że wyskoczyło dużo firm z "doradztwo finansowe" :D

To jest jednak sprzedaż d2d, a to że dla domeniarzy te domeny nie mają wartości to już wiemy. Poza tym domena z "y", wiec cena i tak dobra.

Ceny 3 literowych też zostały nabite przez domeniarzy, którzy kupują je i sprzedają jak losy na loterie. Tych sprzedaży D2D po 300-500zł mamy po kilka w tygodniu i jedynym kto na tym zarania jest giełda domen. Biorąc pod uwagę ze domen 2-literowych com.pl jest 26 razy mniej niż trzyliterowych .pl to nie dziwne że mniej się słyszy o ich sprzedażach, a w przypadku trzyliterówek to te 10-20 dobrych sprzedaży sprawiło że wszyscy chcą taką domenę mieć żeby dużo zarobić. Ale trzyliterówek jest ponad 17 tysięcy, wiec jaka jest szansa na sprzedaż do KK ? O tym już nikt chyba nie myśli.

Edited by Jachu19