Jump to content

Sprzedaż domeny spoza dropped.pl

maciejs

Recommended Posts

Mam pytanie odnośnie sprzedaży domeny poprzez transfer u obecnego rejestratora. Wczoraj sprzedałem domenę zarejestrowaną u innego rejestratora. Jak wyglądają w takim wypadku procedury. Po zakończonej aukcji otrzymałem standardowy komunikat, że pieniądze za domenę wpłyną po jej opłaceniu. Czy dostanę jakiś komunikat od dropped, że kupujący wpłacił pieniądze i otrzymam wtedy kontakt do kupującego, aby dokończyć formalności z transferem domeny u obecnego rejestratora?

Tam jest tylko

Transfer wewnętrzny u obecnego rejestratora - domena zostanie przeniesiona przez sprzedającego na konto kupującego za pomocą cesji u obecnego rejestratora domeny. Taka cesja ma najczęściej postać papierowego dokumentu podpisanego przez obie strony transakcji. Skontaktuj się ze sprzedającym, aby uzyskać bliższe szczegóły na temat procedury cesji.
Ale nie mam danych kupującego aby dokończyć transakcję....

AFAIK komunikaty/maily do kupującego też są niejasne.

Dropped nie udostępni danych, więc musicie się jakiś kontaktować i uzgodnić jak ten transfer ma być wykonane.

Ogólne mam złe doświadczenie z takimi aukcjami, dlatego też nie licytowałem we wczorajszej aukcji.

Okazało się, że transakcja przebiega naprawdę bezproblemowo. Po wpłaceniu gotówki przez kupującego otrzymałem informację, że domena została opłacona i dane kupującego. Po transferze domeny nastąpiło potwierdzenie przez obydwie strony i przekazanie gotówki. Polecam.