Jump to content

polisy*net

yarowa

Recommended Posts

Ponieważ dosyć szybko otrzymałem zapytanie o domenę polisy*net chciałbym skonfrontować - jednak - moją wycenę, (którą mam dla) tej domeny z Waszą opinią nt. tej domeny. Konkretnie o cenę dla potencjalnego Klienta Końcowego.

[Przyznam, że moja wycena jest m.in. sugerowana takimi danymi jak tutaj, stąd nie będę się w tej kwestii wypowiadał].

Dzięki z góry.

Edited by yarowa

Dzięki za wypowiedzi i oczywiście poproszę o jeszcze.

Pytanie mam doprecyzowujące takie:

jak, (w którym miejscu mniej więcej, niżej, wyżej, równo?) umiejscawiacie domenę polisy*net pośród tematycznych domen w rozszerzeniu "pl" ale domen dwuwyrazowych np. [pierwsza z brzegu, która mi się nasuwa] polisyubezpieczeniowe*pl itp. dobre domeny?

Edited by yarowa

Nie znam się na tej branży ale myślałem, że domena więcej warta niż podane wyżej wyceny.

Uwzględniając między innymi posty nr 7 i 8, to prawdopodobnie może tak być w istocie [przyznam, że pytanie doprecyzowujące mogło być trochę podchwytliwe ;)]

---

Przed założeniem tego wątku odpowiedź "poszła" do pytającego, niemniej bardzo dziękuję za Wszystkie dotychczasowe opinie. Są pomocne.

Edited by yarowa

Nie oddawaj jej tanio.

A tak właściwie to jest to rejestracja z palca czy pazura? No bo wiesz, człowiek musi się napocić żeby coś znaleźć ciekawego, a bokserki są inteligentne i wystarczy jedno machnięcie pazurem :rolleyes:

Domainer czyżbyś sugerował, że Kufa może być inteligentniejsza od... no wiesz... jej opiekuna? :rolleyes:

Edited by uzytkownik

Nie oddawaj jej tanio.

A tak właściwie to jest to rejestracja z palca czy pazura? No bo wiesz, człowiek musi się napocić żeby coś znaleźć ciekawego, a bokserki są inteligentne i wystarczy jedno machnięcie pazurem :rolleyes:

Pytający jest chyba jakby niestety z programu "Ja tylko pytam" :). Niemniej tanio nie"odpowiedziałem".

To było właściwie prawie z pazura. Późną nocą. Kufa nie spała i cały czas mi asystowała. Ja tylko wykorzystuję jej pozytywną energię, którą emanuje. Myślę, że jest natchnieniem przy rejestracji (nie tylko) tej domeny:).

(Ma swój udział również w m.in. w samolot*net. ).

Domainer czyżbyś sugerował, że Kufa może być inteligentniejsza od... no wiesz... jej opiekuna? :rolleyes:

Domainer ma rację. Gdybym posiadał jej inteligencję zachowując odpowiednie proporcje, w świecie ludzi - byłbym geniuszem ;)

Edited by yarowa

Ten pies to ma z Tobą dobrze. Nakarmisz, uchowasz i jeszcze sprawisz komplement :rolleyes:

Chyba nie narzeka :rolleyes:

Aż dziwne, że takie domeny można jeszcze (2010r.) zarejestrować z palca.

Gratulacje.

Dzięki. Prawdopodobnie to .net są mi przypisane :)

W innych rozszerzeniach mam mniej szczęścia.

Domena fajna, ale nie wiedzę mi się .net dla dużego gracza - co najmniej nie teraz na rynku .pl: bo nie znam żaden, które wybierał .net.

Osobisty byłbym teraz zadowolony z raczej bardzo niskich xxxx - w ciągu kilka lat może być więcej warto - albo nie :rolleyes:

Wierzę w domeny net i podobnych dla .pl - ale tylko bardzo długoterminowe.

Rozszerzenie .net na tym forum nie jest dobrze postrzegane choć w oczach użytkowników widziane może być znacznie lepiej.

Osobiście znam tylko kilka serwisów jednoznacznie kojarzonych z nim:

-zlecenia.przez.net ( choć to fatalna konstrukcja )

-oferty.net

-grono.net

-firmy.net

Jeśli Twoim przeznaczeniem jest to właśnie rozszerzenie to keyword jest bardzo ładny i warto go potrzymać.

Choć trzeba mieć świadomość tego, że większość innych rozszerzeń z tym słowem kluczowym jest do kupienia.

Edited by Kangur

Podobają mi się .net, ale żeby dobrze się sprzedawały to nie powiem. Twoja Polisy.net jest bardzo dobrą domeną, życzę ci aby się fajnie sprzedała. A co do tego samolot.net, to widziałem go jak leżał wolny i odpuściłem, wydaje mi się, że ci tylko zeżre pieniądze.

To co my łapiemy z palca, to są resztki których nikt nie dodał do przechwycenia, czasami coś fajnego spadnie, bo zagraniczniaki do analizy atrakcyjności keywordów używają programów, a automat wiadomo, nie zawsze wszystko przeanalizuje.

ps. Ze znanych netek chyba zapomnieliście o znanej nam osobie i jego marce opony.net

Edited by ArturZ