Jump to content

FabrykaDomen*pl

bradiaga

Recommended Posts

Jak już pisałem - zrealizowała mi się opcja na FabrykaDomen*pl.

Dostałem już dwa zapytania - ale bez cen. Rozważam wykorzystanie jej na portfolio lub sprzedaż.

To nietypowa sytuacja - bo to sprzedaż d2d a jednocześnie - jedynie wśród D można znaleźć KK ;)

Powiedzcie mi w takim razie jaka Waszym zdaniem jest wartość tej domeny.

Zakładam, że będzie wykorzystana jako portfolio/ platforma sprzedaży/ może miejsce gdzie można kupić(stworzyć, zamówić) domenę dla swojego projektu/firmy.

Niby fajna, ale ten kto postawi na niej portfolio będzie posądzany w branży o "plagiat pomysłu" od kopalni domen.

500 - 1000 zł

# DobreDomeny.eu

Fabryka to nie kopalnia. Żadnego plagiatu nie będzie - a jeżeli - to od innych fabryk w domenach. Dwa lata temu negocjowałem z DD tę domenę i uważałem,że jest jedną z najlepszych na portfolio jaką da się wymyślić, ale potem jakoś rozmowy zamarły a ja przestałem szukać.

Z drugiej strony - to ma być przede wszystkim domena dla użytkowników końcowych.

Z wysokości wycen wynika, że jednak zostawię ją sobie - przynajmniej do aukcji MD we Wrocławiu ;)

Niby fajna, ale ten kto postawi na niej portfolio będzie posądzany w branży o "plagiat pomysłu" od kopalni domen.

500 - 1000 zł

# DobreDomeny.eu

Jak nie będzie żywcem kopiowana treść, jak to miała już kilka razy miejsce, to nie będzie plagiatu. ;)

KolekcjonerDomen.pl sprzedałem z tydzień temu na LM chyba za 20 zł. ;) Gratuluję nabywcy. :D

Na portfolio może być.

Mi się ta domena dobrze nie kojarzy. "Fabryka" ma jakieś takie pejoratywne znaczenie w tym kontekście chyba. Od razu przychodzi mi do głowy tagline "domeny rejestrowane automatem ze słownika" i inne tego typu.

Ja bym swojego portfolio pod taką domeną nie postawił.

hehe, dzięki! ;)

Ja z kolei niedawno sprzedałem sprzedawcadomen.pl za 200zł :D

Fabrykadomen może być, chociaż kojarzy mi sie z Fabryką gwiazd :>

Ja sprzedałem wczoraj jakadomena.pl ;) Nowe pokolenie domeniarzy to chyba już szturmem bierze rynek. :P

Mi podoba się FabrykaDomen.pl, ale trudno taką domenę wycenić, bo to jedna z bezcennych. ;-)

Dobra domena i aż się prosi na zagospodarowanie. No, ale podobno każdy ma swoją cenę, więc kwota 1k byłaby tutaj akuratna. Choć z drugiej strony, przy takim popycie na domeny i tysiącu obserwatorów forumowych, taki adres jest rzeczywiście bezcenny i tysiąc złotych czy też ciut wyżej, nie jest warte przekazania tego, co być może w przyszłości będzie obiektem kultu domenowego ;-)

KolekcjonerDomen.pl sprzedałem z tydzień temu na LM chyba za 20 zł. ;) Gratuluję nabywcy. :P

Gdybym ciut wcześniej nie kupił domeny na portfolio, to pewnie powalczyłbym o nią.

Ja z kolei niedawno sprzedałem sprzedawcadomen.pl za 200zł :D

Rewelacyjna domena Roku. Mogę ją tylko porównać do brokerdomen.pl i piszę to jak najbardziej poważnie ;)

Fakt, na stronie naszego kolegi http://portfolia.eu dosło trochę nowych wpisów.

Wiadomość otrzymałem i stosownie na nią zareaguje ;)

Edited by domainer

Mi się ta domena dobrze nie kojarzy. "Fabryka" ma jakieś takie pejoratywne znaczenie

Dokładnie takie samo pierwsze skojarzenie, gdybym trafił na wizytówkę o takim adresie to pierwsze co przychodzi na myśl to naciągacz "hurtownik".

Ja bym tam prędzej widział rejestratora domen - tu skojarzenie byłoby fabryka domen - produkcja domen - rejestracja domen.