Jump to content

Serwis po zmianie serwera nie praży - szukam speca od Joomli

novitz

Recommended Posts

Witam,

Przeprowadziłem serwis z nazwy do webd pozmieniałem (jak mniemam) wszystko w pliku konfiguracyjnym i serwis nie działa.

Szukam pomocy kogoś kompetentnego w tym temacie po jestem w kropce. A aż tak biegły w programowaniu i konfiguracjach nie jestem (joomla).

Znajomy bieglejszy ode mnie nie dał niestety rady mi pomóc..

:)

Pozdrawiam i please.. help!

Ja swego czasu robiłem kilka przenosin a nawet migracji z 1.0.x na 1.5.x tylko moje przenosiny były trochę dłuższe ale może i ty zrobisz tak jak ja.

1. Import (za pomocą phpmyadmin) bazy SQL ze starego serwera do komputera + całą joomlę (pliki). (to muszą zrobić wszyscy)

2. Na nowym serwerze zakładam nową bazę SQL. (to muszą zrobić wszyscy)

3. Na nowym serwerze instaluję pustą joomlę. (o tylke masz więcej pracy) podpiętą pod właściwą domenę ale dzięki temu masz 100% pewności że configuration.php jest dobrze ustawione

4. Kasuję całość poza plikiem configuration.php ( o tyle masz więcej pracy)

5. Czyszczę zawartość bazy SQL (na nowym serwerze) - ma być pusta. ( o tyle masz więcej pracy)

6. W zaimportowanej bazie (tej w komputerze) za pomocą np:notepad++, i kombinacji klawiaszy (CTRL + H) zamieniam nazwę starej bazy na nazwę nowej bazy i zapisuję jako kopia (to muszą zrobić wszyscy)

7. Importuję całą bazę już jako nową (na serwer - to za pomocą phpmyadmin) i (w między czasie) za pomocą FTPa całą joomlę na serwer (configuration.php już tam czeka) (to muszą zrobić wszyscy)

8. Po imporcie bazy, i plików ewentualnie sprawdzałem czy wszystko było ok, ale to mi zawsze w 100% działało.

Edited by fenix75