Jump to content

Jak szukacie kupców

Icebreaker

Recommended Posts

Jak chociażby po ilości postów widać, jestem nowy na forum jak również w świecie domen.

Chciałbym Was spytać w jaki sposób poszukujecie klientów: poza jakimiś reklamami tutaj i parkingiem w Sedo/ AM + ewentualne aukcje na AM bo o tym już co nieco zdążyłem się dowiedzieć.

Czy w grę wchodzi mailing? Próbowałem z jedną domeną jednak z 22 wysłanych maili tylko 4 mi odpowiedziało z czego jeden jakimiś drwinami co do ceny

Najlepsza metoda to docierać do odpowiednich osób w odpowiednich firmach i przy tym posiadać konkretne umiejętności sprzedażowe - suma tych czynników decyduje o skutecznej sprzedaży.

No właśnie tego można się domyślić. Tylko jak do tych odpowiednich osób można dotrzeć?

Chciałbym Was spytać w jaki sposób poszukujecie klientów

Mam kociołek do którego wrzucam karteczki w kształcie króliczych łapek. Po wymieszaniu karteczek w wywarze ze sproszkowanych mysich ogonków, wyjmuje karteczki i gęsim piórem wypisuje adresy e-mail firm do których chcę wysłać mailing. Karteczki wieszam na czas który trwa 6 godzin, 6 minut i sześć sekund na drzewie mającym sto lat przy pełni księżyca. Karteczki odczytuje telepatycznie mój czarny kot i ze śladów jakie zostawia w kuwecie wiem do jakiej firmy mam wysłać zapytanie.

Polecam ten sposób. Jest prawie niezawodny :)

Mam kociołek do którego wrzucam karteczki w kształcie króliczych łapek. Po wymieszaniu karteczek w wywarze ze sproszkowanych mysich ogonków, wyjmuje karteczki i gęsim piórem wypisuje adresy e-mail firm do których chcę wysłać mailing. Karteczki wieszam na czas który trwa 6 godzin, 6 minut i sześć sekund na drzewie mającym sto lat przy pełni księżyca. Karteczki odczytuje telepatycznie mój czarny kot i ze śladów jakie zostawia w kuwecie wiem do jakiej firmy mam wysłać zapytanie.

Polecam ten sposób. Jest prawie niezawodny :)

Niestety do tak abstrakcyjnych prób jeszcze nie dorosłem...

Prosiłbym o te prostsze ;)

widzę że można liczyć na pomoc od lepiej zorientowanych forumowiczów:)

Zanim o coś zapytasz, zawsze powinieneś skorzystać z opcji "Szukaj".

Nie dziw się, że tym, którzy są tu dłużej, nie chce się po raz kolejny pisać tego samego i uśmiechają się trafiając na starą znajomą.

http://www.di.pl/index.php?s=&showtopi...st&p=353138

http://www.di.pl/index.php?s=&showtopi...st&p=341144

http://www.di.pl/index.php?s=&showtopi...st&p=247726

http://www.di.pl/index.php?s=&showtopi...st&p=179174

i wiele innych

widzę że można liczyć na pomoc od lepiej zorientowanych forumowiczów:)

Twoje pytanie było zadawane wiele razy na forum, a odpowiedź można znaleźć na forum przy pomocy "szukaj". Nie wiem czy ktokolwiek może coś nowego dodać w tym temacie.

http://www.di.pl/index.php?showtopic=53741&hl=

Czy w grę wchodzi mailing? Próbowałem z jedną domeną jednak z 22 wysłanych maili tylko 4 mi odpowiedziało z czego jeden jakimiś drwinami co do ceny

Mam nadzieję, że nie wysyłasz pytania od razu z ceną domeny.

właśnie problem w tym, że tamten temat widziałem i nie było w nim nic konkretnego tylko zaczęła się licytacja czy 5k domen da coś czy też nie.

Tak niestety wysłałem z ceną. Ale już wiem, że mailing nie ma zbyt wielkich szans, a i dzięki Tobie wiem że nie można wysyłać ceny w mailu :)

No właśnie tego można się domyślić. Tylko jak do tych odpowiednich osób można dotrzeć?

widzisz ogólny problem wielu domainerów nawet tych posiadających dobre a nawet bardzo dobre domeny jest taki że nie potrafią aktywnie sprzedawać domen (lub nie mają czasu) dlatego zaczynają się pojawiać firmy brokerskie które te umiejętności posiadają.

Wpisz "broker domen" do googli napewno coś znajdziesz...

Klientów się nie szuka, to nie targowisko, ma być klient na dobrą domenę to się znajdzie. Dość proste myślę.

oczywiście nie mam na myśli desperackiego spamowania 1000 firm z ofertą domeny za 200 zł - tylko dotarcie do kilku podmiotów z domeną w kwocie minimum średniego XXXX wtedy ma to sens.

oczywiście nie mam na myśli desperackiego spamowania 1000 firm z ofertą domeny za 200 zł - tylko dotarcie do kilku podmiotów z domeną w kwocie minimum średniego XXXX wtedy ma to sens.

Maling jest malo skuteczny ale da sie sprzedac w ten sposob, tylko trzeba pisac do ludzi ktorym ta domena bedzie naprawde potrzebna.

W jaki sposób chcesz zrobić mailing zgodny z prawem ?

Polmajk mam na myśli wysłanie max kilkunastu maili ręcznie do odpowiednio wytypowanych firm poprzedzonych mailem typu:

Szanowni Państwo,

Zwracamy się z zapytaniem czy są Państwo zainteresowani otrzymaniem jednorazowej oferty o nazwie "XXXXXXXXXX".

Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani otrzymaniem jednorazowej oferty na email, uprzejmie prosimy o przesłanie informacji zwrotnej o treści: "TAK" lub kliknięcie w link XXXXXX

Z poważaniem

xxxx

..................................................................

Ten e-mail jest jedynie zapytaniem o wyrażenie zgody na jednorazowe otrzymanie materiałów handlowych i jego treść jest zgodnia z Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002r, nr 144 poz. 1204 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r.) oraz dyrektywą UOKiK: "Dopuszczalne jest przesłanie na adres e-mail pytania czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej" . Państwa adres e-mail pochodzi z ogólnie dostepnych źródeł typu Panorama Firm, Polskie Książki Telefoniczne, prasa, strony internetowe itp.

Ten list został wysłany automatycznie.

..................................................................

P.S.

wzór może się komuś przydać :)

P.S.2

tak właśnie wygląda mailing zgodnie z prawem

P.S.3

jak mówiłem wcześniej skuteczność jest znikoma ale jak już ktoś się uprze niech robi to właściwie

Edited by domenomaniak