Jump to content

KatedraDomen.pl

administrator

Recommended Posts

Mi osobiście domena nie pasuje na portfolio, zestawienie słowa Katedra z Domeną - wygląda to co najmniej mało profesjonalnie żeby nie powiedzieć "nieśmiesznie" - jeśli z portfolio na takiej domenie będziesz startował do poważnych klientów końcowych staniesz się jedną z tych osób które tworzą negatywny obraz domainingu - domainerów wśród "przeciętnych" Kowalskich.

W skrócie:

może to obrażać uczucia religijne wielu osób - jak np. śp. Kaczyński na Wawelu...

Edited by domenomaniak

W skrócie:

może to obrażać uczucia religijne wielu osób - jak np. śp. Kaczyński na Wawelu...

:wub: ogień - nie zazdroszcze skojarzeń. W takim razie by trzeba chodzić z piłą maszynową na każdą uczelnie, bo tam znajdują się katedry np informatyki które mogą być kojarzone z obrażaniem uczucia religijnego, right?

Nie mniej dzięki za powyższe opinie.

:wub: ogień - nie zazdroszcze skojarzeń. W takim razie by trzeba chodzić z piłą maszynową na każdą uczelnie, bo tam znajdują się katedry np informatyki które mogą być kojarzone z obrażaniem uczucia religijnego, right?

Nie mniej dzięki za powyższe opinie.

Moje skojarzenia są jak najbardziej właściwe i na miejscu.

W skrócie przybliżę Ci etymologię słowa katedra.

Pochodzi ono od greckiego καθέδρα (kathédra) używało się go w dawnych czasach do określenia krzesła na którym siedział biskup.

Następnie znaczenie tego słowo przez lata ewoluowało do tego określenia jakie znamy obecnie czyli główny kościół diecezji.

Co do używania tego określenia na uczelniach zostało to także wdrożone i przyjęte wiele lat temu gdyż w między czasie słowo katedra nabrało znaczenia dodatkowego w sensie siedziba - co jest akurat tematem na odrębną dysputę.

Mam nadzieję że teraz rozumiesz dlaczego to słowo jednak znacznej większości kojarzy się z miejscem kultu religijnego i uzasadniłem Ci bardziej mojego poprzedniego posta

Przepraszam za off topic

Edited by domenomaniak

katedra wg mnie najgorsze z mozliwych polaczen ze slowem domen

niestety nie moge sobie wyobrazic w jaki sposob moze to obrazac uczucia religijne

nawet dewotki nie wpadlyby na to :wub:

katedra ma wiele znaczen, a nawet gdyby miala tylko to jedno, to polaczenie tych wyrazow nie moze obrazac niczyich uczuc

obawiam sie, ze jestes odosobniony w tej ocenie

przepraszam za OT

Edited by Edit

katedra ma wiele znaczen, a nawet gdyby miala tylko to jedno, to polaczenie tych wyrazow nie moze obrazac niczyich uczuc

obawiam sie, ze jestes odosobniony w tej ocenie

przepraszam za OT

słuchaj, moich uczuć również to nie obraża w kościele bywam może dwa razy do roku ale będąc domainerem nie możesz zawężać swojego myślenia tylko do siebie - musisz starać się postrzegać pewne kwestie szerzej niż tylko przez pryzmat swoich odczuć - również musisz dysponować szeroką wiedzą z wielu różnych dziedzin nauki i życia bo to zapewnia Ci umiejętność poruszania się "z domenami" pośród różnych ludzi, różnych środowisk, i różnych sposobów myślenia - to jest kluczem do sukcesu w tej specyficznej branży.

Rozumiesz?

Również przepraszam za off topic - ale mimo wszystko uważam że dyskusja jest merytoryczna i bądź co bądź wartościowa dla szerszego grona :wub:

Edited by domenomaniak

ale będąc domainerem nie możesz zawężać swojego myślenia tylko do siebie - musisz starać się postrzegać pewne kwestie szerzej niż tylko przez pryzmat swoich odczuć - również musisz dysponować szeroką wiedzą z wielu różnych dziedzin nauki i życia bo to zapewnia Ci umiejętność poruszania się "z domenami" pośród różnych ludzi, różnych środowisk, i różnych sposobów myślenia - to jest kluczem do sukcesu w tej specyficznej branży.

Generalnie jest to bardzo słuszna opinia. Także uważam, że domena nie powinna obrażać uczuć religijnych, ani żadnych innych zresztą też.

Jednak w odniesieniu do tej konkretnej domeny słowo "katedra" w powiązaniu z dopełniaczem zdecydowanie wskazuje odniesienie do katedry na uczelni ("katedra prawa rzymskiego", "katedra makroekonomii", czy "katedra kompozycji"). Gdyby ktoś wpadł na idiotyczny pomysł domen, na przykład: "kościółDomen" albo "kaplicaDomen" to rzeczywiście byłoby niesmaczne i głupie.

A propos głównego wątku - uważam, że domena słaba na portfolio, tym bardziej na cokolwiek innego.

słuchaj, moich uczuć również to nie obraża w kościele bywam może dwa razy do roku ale będąc domainerem nie możesz zawężać swojego myślenia tylko do siebie - musisz starać się postrzegać pewne kwestie szerzej niż tylko przez pryzmat swoich odczuć - również musisz dysponować szeroką wiedzą z wielu różnych dziedzin nauki i życia bo to zapewnia Ci umiejętność poruszania się "z domenami" pośród różnych ludzi, różnych środowisk, i różnych sposobów myślenia - to jest kluczem do sukcesu w tej specyficznej branży.

Rozumiesz?

Również przepraszam za off topic - ale mimo wszystko uważam że dyskusja jest merytoryczna i bądź co bądź wartościowa dla szerszego grona :wub:

nie rozumiem jezeli mowimy o domenie katedradomen.pl

ta domena nie obraza i nie moze obrazac (to czy chodzisz do kosciola czy nie nie ma zadnego znaczenia, wazne jest to jak bardzo sie z nim utozsamiasz)

tworzysz teorie na wlasne potrzeby

generalnie zgadzam sie z tym, ze moga byc niewlasciwie dobrane slowa w domenie, ale nie w tym przypadku

nie rozumiem jezeli mowimy o domenie katedradomen.pl

ta domena nie obraza i nie moze obrazac (to czy chodzisz do kosciola czy nie nie ma zadnego znaczenia, wazne jest to jak bardzo sie z nim utozsamiasz)

tworzysz teorie na wlasne potrzeby

generalnie zgadzam sie z tym, ze moga byc niewlasciwie dobrane slowa w domenie, ale nie w tym przypadku

no to cóż ja więcej Ci poradzę napisałem obszerny wywód którego nie rozumiesz - hmmm pozostaje mi tylko zaproponować Ci kilka rejestracji (wszystkie wolne!):

BazylikaDomen.pl

CmentarzDomen.pl - o to jest dobre na domeny spadające które nie znalazły chętnych do przechwytu...

KuriaDomen.pl

ReligiaDomen.pl

SwieteDomeny.pl - ciekawa literowka od SwietneDomeny - doskonała domena na portfolio sakralne.

HIT!

BogDomen.pl + IDN - również wolne! niepowtarzalna okazja

Wszystkie dobre - wnioskując z Twojej wypowiedzi - stawiaj na nich portfolio i ofertuj do poważnych kupców - jeśli odważysz się przedstawić z imienia i nazwiska oraz adresu www Twojej firmy co najmniej dyrektorowi jakiejś firmy i po 2 sekundach się nie rozłączy masz u mnie skrzynkę piwa...

P.S.

Skoro twierdzisz że tworzę teorię na własne potrzeby chętnie wysłucham Twoich popartych argumentami.

Edited by domenomaniak