Jump to content

InformacjeDnia.pl

polo333

Recommended Posts

B.dobra domena.

Na portal nawet ogólnokrajowy ale trudno ocenić mi wartość bo przesadzić z ceną w jedną czy drugą stronę nietrudno :)

Uważam, że cena znacznie za niska na giełdzie :)

Edited by mdi

Skoro jest taka niska, to dlaczego nikt nie korzysta z okazji :)

Dzięki za dotychczasowe opinie, może ktoś coś jeszcze napisze?

Równie dobrze można zapytać dlaczego na LM domeny od 10 zł często nie sprzedają się wcale ale zaraz po przechwyceniu walczą o nią jak lwy? ;)

Po prostu nikt na tą chwilę nie ma planów na zagospodarowanie a ja jeśli bym miał to w swoim portfolio kilka z tej branży posiadam ;)

Równie dobrze można zapytać dlaczego na LM domeny od 10 zł często nie sprzedają się wcale ale zaraz po przechwyceniu walczą o nią jak lwy? ;)

Po prostu nikt na tą chwilę nie ma planów na zagospodarowanie a ja jeśli bym miał to w swoim portfolio kilka z tej branży posiadam :)

Faktycznie, coś w tym jest. To chyba ten słynny efekt Dropped, który dla jednostek jest póki co nieosiągalny.

Patrząc z punktu widzenia praktycznego, można wnioskować że zdecydowanie więcej osób przegląda tzw. "spady" niż aukcje Last Minut, a na tym zyskuje firmy przechwytujące.

Faktycznie, coś w tym jest. To chyba ten słynny efekt Dropped, który dla jednostek jest póki co nieosiągalny.

Patrząc z punktu widzenia praktycznego, można wnioskować że zdecydowanie więcej osób przegląda tzw. "spady" niż aukcje Last Minut, a na tym zyskuje firmy przechwytujące.

Otóż to, szczególnie mailing do userów Dropped daje dobry efekt - szkoda tylko, że promocja aukcji i ofert jest tam taka droga :)

• 11 months later...
  • 4 months later...

Przedłużyłem i proszę o wycenę. Wraz z upływem czasu jej wartość wzrosła/spadła?

infodnia.jpg

Niech Trwam[to kupi, ale nie chcą. Pewnie dlatego, że mają teraz na głowie większe problemy ( sprawa nie wybrania ich do platformy cyfrowej)

Edited by polo333

Dobra domena. Mógłby pod nią powstać portal informacyjny dla ludzi, którzy nie są nałogowymi czytelnikami tvn/wsi24 i pochodnych. Portal byłby dla ciężko-spracowanych karierowiczów, profesjonalistów, którzy wracając do domu chcieliby przejrzeć serwis wypełniony informacjami z dnia życia i gospodarki w kraju i na świecie (bez wiadomości z "wczoraj"), a nie jakimś multi-syfem.. np. WP do dzisiaj promuje jakieś artykuły z lutego z defektywem rutkowskim.. Żal d**ę ściska jak się wchodzi na ich serwis informacyjny..

Niestety. Portali informacyjnych jest w bród. Ciężkim zadaniem byłoby zrobienie takiego portalu od zera i wypromowanie go..

Warto potrzymać Taką domenę w portfolio przez kilka najbliższych lat. Nie wiadomo co się stanie np. z Onetem, który ma być za chwilę sprzedany. Może nowy właściciel ograniczy wydatki ? Nierozwijający się serwis to ..czasami dobrze, czasami źle. Design może wziąć wszystko. Mi np. nowy interfejs i wygląd wiadomosci.wp.pl w ogóle nie podchodzi.. i nie zaglądam tam od dłuższego czasu. Drugą sprawą są wszechobecni tam "Pisowcy". Lisa i jego "nówki" też nie lubię i tak obijam się o Interię i Onet.

Niestety. Portali informacyjnych jest w bród.

Np. infodnia.pl :)

Wpisałem z ciekawości, bo pomyślałem, że taka krótsza domena byłaby lepsza.

Wydaje mi się, że oceniana domena sama w sobie nie posiada zbyt wielkiej wartości, głównie dlatego, że jest trochę przydługawa (jak na serwis/portal informacyjny). Może zyskać na wartości dopiero po odpowiednim zagospodarowaniu, co będzie jednak wymagało sporego wkładu czasu i pieniędzy, więc summa summarum niekoniecznie bilans wyjdzie in plus.