Jump to content

czy to legalne??

Recommended Posts

Posted

witam

szukałem na forum odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem takiej która by mnie w pełni zadowoliła. prosze więc o pomoc.

istnieje domena jakastam.com. jest to strona o treści erotycznej, z tego co wiem nie ma znaku towarowego. zakładam domene jakastam.pl, parkuje ją i umieszczam na niej linki o tematyce erotycznej. czytałem że jeśli nie prowadzisz pod taką domeną takiej samej działalności, to teortycznie wszystko jest ok. a więc pytam czy mogą byc jakies konsekwencje prawne??

Posted (edited)
jeśli nie jest to TM nie powinno być żadnego probelmu ;) inna sprawa jeśli byś oczerniał "działalność" tamtej strony z .com

kisiel napisal, ze domena bedzie zaparkowana, wiec jak jest mozliwe oczernianie com?

od jednego z kolegow otrzymalem PW z uwaga, ze mozna na zaparkowanej domenie dodac obrazliwy komentarz

oczywiscie ma racje, ale wtedy jest to zlosliwe i swiadome dzialanie abonenta domeny (a chyba nie o to pytales?)

Edited by Edit
Posted

właśjie o to mi chodzi.. czy zaparkowanie strony i podanie tam i podanie tam linków o podobnej tematyce to nie "oczernianie", czy jak to nazwac, tamtej strony??

Posted

Poczytaj dokładniej dział Prawo. Widać, że coś Ci świta, ale sam nie wiesz co i gdzie ;) W tym przypadku, z tego co mówisz, wydaje się to być legalne. Warto znać prawo, żeby nie ograniczać się przez niewiedzę.