Jump to content

Zarezerwowana domena, a jej rejestracja

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

dnia 2.12 zarezerwowałem w serwisie domeny.pl domenę zagraniczną .com, otrzymałem mailem potwierdzenie rezerwacji, oraz fakturę proforma z terminem płatności do 9.12. Dziś opłaciłem tę domenę i z głupiego wszedłem we whois.net aby sprawdzić czy już została przypisana, ku mojemu zdziwieniu okazało się, że 3.12 została zarejestrowana przez Netart. Czy to jest możliwe, czy to nie jest przypadkiem przywłaszczenie??!!

Proszę o pomoc ponieważ domena ta jest według mnie bardzo cenna.

Pozdrawiam

Bart

Edited by bartxx86
Posted

Dzięki za odpowiedź ;)

W takim razie footballworldcupqatar2022.com poszło się j**** ;)( szkoda bo bliźniacza footballworldcupbrazil2014.com całkiem dobrze sobie radzi ;)

Posted
Dzięki za odpowiedź ;)

W takim razie footballworldcupqatar2022.com poszło się j**** ;)( szkoda bo bliźniacza footballworldcupbrazil2014.com całkiem dobrze sobie radzi ;)

domena jest hmmm...nieco za długa, druga ma jakiś ruch ? ;)

pzdr

Posted
Dam Ci dobrą radę zmień domeny.pl na coś lepszego .

Poza domeny.pl mam konto jeszcze na kilku innych serwisach ;) akurat u nich miałem najtaniej. Obawiam się jednak, że skoro nie można domen .com rezerwować to obojętnie gdzie bym tego nie zrobił tak samo bym się rozczarował ;)

Cóż trudne bywają początki, mam nadzieję, że dalej będzie lepiej ;)

Posted

Rejestruj w czasie rzeczywistym, a nie odkładaj tego na później. Polecane firmy obecne są tutaj na forum i nikt nie zrobi Ci takiego numeru, bo to rzeczywiście dziwny zbieg okoliczności zarejestrować coś co przypomina przypadkowy ciąg znaków bez wyraźnego sensu (jakby małpa zaczęła walić w klawisze) i co lepsze chodzi o rok 2022, gdzie zapewne domen już nie będzie, a mistrzostwa będą się odbywać na marsie ;)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Najnowsze posty na forum

• Prosze o cene priv
    • Wypatrzyłem sobie domenkę na AM i tak się pomyślnie złożyło, że akurat była na LastMinute z oczekiwaniami coś koło trzech stówek. No więc składam sensowną propozycję: 50 PLN. Przychodzi kontroferta - dwie stówki. Moja kolejna propozycja - 55 PLN nie doczekała się odpowiedzi. Więc zleciłem przechwycenie tej domenki a że nie była to typowo komercyjna nazwa - byłem jedynym zainteresowanym i domena została pomyślnie przechwycona. Jaki z tego morał ?   30 PLN zarobił Aftermarket (z prowizją NASK) 40 PLN kosztowało mnie przejęcie domenki. 55 PLN zaoszczędziłem na zleceniu przechwycenia zamiast kupna tej domeny za proponowane 55 PLN na LastMinute i jej odnowieniu. 55 PLN mógł zyskać poprzedni właściciel ale wolał iść z torbami i dalej dokładać do biznesu.   Co nie zmienia faktu, że poprzedni właściciel domeny zrobił mi przysługę olewając moją propozycję, która i tak była przesadzona ale nie aż tak bardzo jak całkowicie nieadekwatne oczekiwania poprzedniego właściciela domeny.   Sytuacja miała miejsce 2 lata wstecz, czyli w czasie gdzie za 55 PLN sprzedawca mógł zarejestrować 5 domen i jeszcze na piwo by mu zostało. Też macie takie zwyczaje ? Czy to szczególny przypadek tak troskliwego sprzedawcy ? 😊      
    • nieaktualne - sprzedana  
    • Filtry.net   Aukcja BCM
    • naswoim.pl   Zapraszam na aukcję:   https://www.aftermarket.pl/aukcja/2674199/?utm_source=market_redirect&utm_medium=organic&_track=99b6d121245f74d5f1ca39871da3f70e
    • Zagadaj do Bartka to po znajomości sprzeda Ci za stówkę  
    • Wiele osób z tego forum może pochwalić się dokładnie takimi samymi "sukcesami" a mimo to niczego ich to nie nauczyło. Gdyby właściciel chat.pl nie zweryfikował swoich oczekiwań na czas, to za kolejne kilka lat wielkim sukcesem byłaby ta sama kwota, tylko o jedno "0" krótsza.   Albowiem górki popularności mają to do siebie, iż trwają przez relatywnie krótki czas a górki tej skali co crypto czy chatGPT można policzyć na palcach jednej ręki. Z czego crypto zaczyna już ostro nurkować w dół.           Kto tego nie rozumie, budzi się systematycznie z ręką w nocniku  
  • Oferty sprzedaży użytkowników

• Member Statistics

• Total Members
      19,288
    • Most Online
      1,015

Newest Member
    Doominik
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.