Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Można bez żadnych problemów / kar anulować aukcję, która jeszcze "oczekuje" i wystawić na nowo, jeśli się popełniło błąd w dacie / opisie.

Ja bym tak zrobił i dodał w opisie, że to nie FILM, szczególnie, że to í jest naprawdę bardzo podobne do i. :)

Edited by thomaso
Posted
Można bez żadnych problemów / kar anulować aukcję, która jeszcze "oczekuje" i wystawić na nowo, jeśli się popełniło błąd w dacie / opisie.

Ja bym tak zrobił i dodał w opisie, że to nie FILM, szczególnie, że to í jest naprawdę bardzo podobne do i. :)

2 sprawa co po co wogóle rejestrować takie domeny ?

Nie ma raczej możliwośc, iż ktoś wpisze film, z tym í...

Więc dla mnie to jest zwykłe oszustwo. Liczenie, iż klient pomysli, iż kupuje film.pl...

Posted
2 sprawa co po co wogóle rejestrować takie domeny ?

Nie ma raczej możliwośc, iż ktoś wpisze film, z tym í...

Więc dla mnie to jest zwykłe oszustwo. Liczenie, iż klient pomysli, iż kupuje film.pl...

Jako link na jakiejś stronie fajnie to wygląda :) Zresztą nie usunę tej domeny przecież :)

Wystawiłem aukcję ponownie. Z dopiskiem, że jest to IDN

https://www.dropped.pl/bid.php?id=811053

W pierwszym poście też już poprawiłem

Posted

sens jest taki, żeby np. wykradać jakieś dane :) Nie wnikam w jaki sposób ale tak się zdarza np. w niektórych przeglądarkach mbank.pl a rnbank.pl nie widać różnicy ... :) więc ? :)

Posted
sens jest taki, żeby np. wykradać jakieś dane :) Nie wnikam w jaki sposób ale tak się zdarza np. w niektórych przeglądarkach mbank.pl a rnbank.pl nie widać różnicy ... :) więc ? :)

do złego i niecnego wykorzystania tej domeny na pewno namawiać nie będę;)

Posted (edited)

Łezka w oku się kreci jak przypomnę sobie kto to specyficzne i 'wynalazł' :)

Jako ciekawostka: í.pl na aukcji AM sprzedałem za grube 20 PLN z oficjalnym opisem iż to 'i' typu IDN.

Edited by administrator
Posted
Popraw jeszcze link w podpisie.

dzięki wielkie za uwagę. Poprawione

Łezka w oku się kreci jak przypomnę sobie kto to specyficzne i 'wynalazł' :)

Jako ciekawostka: í.pl na aukcji AM sprzedałem za grube 20 PLN z oficjalnym opisem iż to 'i' typu IDN.

nie sądziłem, że aż tyle różnych emocji wywoła moja aukcja :) bardzo mnie to cieszy:P

a z aukcjami na AM to naprawdę różnie to widać:) zależy od szczęścia chyba trafienia w dobry okres czasowy:)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Najnowsze posty na forum

• Moim zdaniem kwota dobra dla obu stron; z tego co pamiętam, to właściciel oczekiwał 100M, więc zszedł 30% - wcale nie tak dużo. 
    • Trochę jak w tradingu, ważne jest momentum i margines na błędy komunikacyjne/negocjacyjne jest naprawdę niewielki. 
    • Branżowy panel i drobne kulisy: Kris Marszalek, współzałożyciel i CEO http://Crypto.com, nabył domenę http://AI.com od brokera Larry'ego Fischera z http://GetYourDomain.com za rekordowe 70 mln $.   Crypto.com nabyta w '18 za 12 mln $.   Co sądzicie? Mało czy dużo? Moim zdaniem to niska kwota, biorąc pod uwagę ile wydaje na marketing Crypto.com, a tu mamy taki fundament, jedną z lepszych dwuliterowych .com    
    • Cóż, to przeczy teorii homo ekonomikus, że podejmujemy racjonalnie/ekonomicznie uzasadnione decyzje. 
    • Prosze o cene priv
    • Wypatrzyłem sobie domenkę na AM i tak się pomyślnie złożyło, że akurat była na LastMinute z oczekiwaniami coś koło trzech stówek. No więc składam sensowną propozycję: 50 PLN. Przychodzi kontroferta - dwie stówki. Moja kolejna propozycja - 55 PLN nie doczekała się odpowiedzi. Więc zleciłem przechwycenie tej domenki a że nie była to typowo komercyjna nazwa - byłem jedynym zainteresowanym i domena została pomyślnie przechwycona. Jaki z tego morał ?   30 PLN zarobił Aftermarket (z prowizją NASK) 40 PLN kosztowało mnie przejęcie domenki. 55 PLN zaoszczędziłem na zleceniu przechwycenia zamiast kupna tej domeny za proponowane 55 PLN na LastMinute i jej odnowieniu. 55 PLN mógł zyskać poprzedni właściciel ale wolał iść z torbami i dalej dokładać do biznesu.   Co nie zmienia faktu, że poprzedni właściciel domeny zrobił mi przysługę olewając moją propozycję, która i tak była przesadzona ale nie aż tak bardzo jak całkowicie nieadekwatne oczekiwania poprzedniego właściciela domeny.   Sytuacja miała miejsce 2 lata wstecz, czyli w czasie gdzie za 55 PLN sprzedawca mógł zarejestrować 5 domen i jeszcze na piwo by mu zostało. Też macie takie zwyczaje ? Czy to szczególny przypadek tak troskliwego sprzedawcy ? 😊      
  • Oferty sprzedaży użytkowników

• Member Statistics

• Total Members
      19,288
    • Most Online
      1,015

Newest Member
    Doominik
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.