Jump to content

tires24.pl -----> opony24.pl

Recommended Posts

Posted

Ile jest warta polska domena z angielską nazwą? tires24.pl (z angielskiego: opony24.pl).

Przytoczę cytat:

Zastosowanie angielskiego słowa w polskiej domenie może nadać jej unikalny charakter. Poza tym może mieć ona również znaczenie marketingowe. W niektórych branżach firmy, których nazwy zawierają angielskie słowa, budzą w klientach większe zaufanie i uważane są za bardziej profesjonalne niż te o rodzimych nazwach. Ponadto firmy działające poza granicami polski, poprzez użycie języka angielskiego, ułatwiają dotarcie do swojej oferty tamtejszym klientom.

Beata Mosór

NetArt

Dzięki z góry.

Posted

miałem przyjemność negocjowania pewnej domeny z firmą-potentatem z branży oponiarskiej w Polsce która posiada pare ciekawych domen :) i niestety jestem w stanie Ci dać 100% odpowiedź że nikt za tę domenę nie da nawet 1 zł. Mimo wszystko życzę jak najlepiej...

Posted (edited)
jeszcze zapytam o płytki.net (IDN)

tu już znacznie lepiej.

Świetny keyword pasujący do kilku branż.

Zarówno płytki cd/dvd/vcd etc, jak również płytki w sensie kafelki, chodniki itd :)

tu myślę że przy dobrym kk można celować w 1-3 tys zł spokojnie a nawet i więcej

Edited by Icebreaker