Nowe limity whois
-
Najnowsze posty na forum
-
Wypatrzyłem sobie domenkę na AM i tak się pomyślnie złożyło, że akurat była na LastMinute z oczekiwaniami coś koło trzech stówek. No więc składam sensowną propozycję: 50 PLN. Przychodzi kontroferta - dwie stówki. Moja kolejna propozycja - 55 PLN nie doczekała się odpowiedzi. Więc zleciłem przechwycenie tej domenki a że nie była to typowo komercyjna nazwa - byłem jedynym zainteresowanym i domena została pomyślnie przechwycona. Jaki z tego morał ? 30 PLN zarobił Aftermarket (z prowizją NASK) 40 PLN kosztowało mnie przejęcie domenki. 55 PLN zaoszczędziłem na zleceniu przechwycenia zamiast kupna tej domeny za proponowane 55 PLN na LastMinute i jej odnowieniu. 55 PLN mógł zyskać poprzedni właściciel ale wolał iść z torbami i dalej dokładać do biznesu. Co nie zmienia faktu, że poprzedni właściciel domeny zrobił mi przysługę olewając moją propozycję, która i tak była przesadzona ale nie aż tak bardzo jak całkowicie nieadekwatne oczekiwania poprzedniego właściciela domeny. Sytuacja miała miejsce 2 lata wstecz, czyli w czasie gdzie za 55 PLN sprzedawca mógł zarejestrować 5 domen i jeszcze na piwo by mu zostało. Też macie takie zwyczaje ? Czy to szczególny przypadek tak troskliwego sprzedawcy ? 😊
-
By Pan_Grzegorz · Posted
naswoim.pl Zapraszam na aukcję: https://www.aftermarket.pl/aukcja/2674199/?utm_source=market_redirect&utm_medium=organic&_track=99b6d121245f74d5f1ca39871da3f70e -
Wiele osób z tego forum może pochwalić się dokładnie takimi samymi "sukcesami" a mimo to niczego ich to nie nauczyło. Gdyby właściciel chat.pl nie zweryfikował swoich oczekiwań na czas, to za kolejne kilka lat wielkim sukcesem byłaby ta sama kwota, tylko o jedno "0" krótsza. Albowiem górki popularności mają to do siebie, iż trwają przez relatywnie krótki czas a górki tej skali co crypto czy chatGPT można policzyć na palcach jednej ręki. Z czego crypto zaczyna już ostro nurkować w dół. Kto tego nie rozumie, budzi się systematycznie z ręką w nocniku
-
Oferty sprzedaży użytkowników
-
Member Statistics

Recommended Posts