Jump to content

Recommended Posts

Posted

Język polski jest bardzo "elastyczny", a konstrukcje typu "-nienie", "-nienia", "-nianie", "-niania" bardzo dobrze pomagają ćwiczyć wyłapywanie niuansów językowych. Podobne, wydaje się, słowa:

- ustawienie,

- ustawienia,

- ustawianie,

- ustawiania

mają inne znaczenie i inną wartość komercyjną.

A ad rem, to sądzę, że są plusy i minusy tej domeny. Plus to świadomość branży, która wykorzystuje większość tematycznych keywordów. Zajęte są w różnych końcówkach, m.in.: "ekranyAkustyczne", "wibroakustyka", itp. Ale minusem jest brak zainteresowania dla słów pochodzących od "wyciszyć". Dużo lepsza od Twojej domena "wyciszanie" ma zajętą tylko "pl-kę", a i ta stoi na parkingu.

Myślę, że szanse na pojawienie się KK są, ale na coś więcej niż coś między 1-2k, to ja bym nie liczył, a dużo bardziej realne jest xxx.

Mały OT. Muszę Ci podziękować, bo zainspirowany Twoim postem "pogrzebałem" trochę w wariantach "-nienia" i znalazłem (z inneju branży) ku swojemu zdziwieniu wolną "pl-kę", myślę, że niezłą. Dzięki :P