Jump to content

Licytacja na allegro domeny pjn.org.pl

Recommended Posts

Posted

http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Dome...0&_ticrsn=3

Kilka cytatów:

Udało się nam skontaktować ze sprzedawcą. - Oczywiście chciałbym, aby cena osiągnęła jak najwyższy poziom - mówi Wirtualnej Polsce pan Paweł. - Ale sam jestem ciekawy, jak duże będzie zainteresowanie tą domeną. To mój debiut, jeśli chodzi o ich sprzedaż - zdradza.

Obecny właściciel pjn.org.pl kupił ją na rynku wtórnym i jak wyznaje wybrał akurat tę domenę, bo na podobnej zasadzie zbudowane są adresy stron internetowych największych polskich ugrupowań. Sprawdziliśmy, i rzeczywiście o Platformie Obywatelskiej można przeczytać w internecie wklepując do przeglądarki www.po.org.pl, serwis Prawa i Sprawiedliwości umieszczono pod adresem www.pis.org.pl, Sojuszu Lewicy Demokratycznej - www.sld.org.pl, a PSL - www.psl.org.pl.

Kupowanie i sprzedaż domen internetowych to coraz popularniejszy sposób na inwestowanie, zwłaszcza wśród młodych ludzi. Po rekordach, jakie padły w ciągu ostatnich dwóch lat trudno się dziwić, że coraz więcej osób próbuje na tym zarobić. Obecnie najdroższym adresem internetowym w Polsce jest opony.pl, który sprzedano w ubiegłym roku za 960 tys. zł, na kolejnych miejscach znajdują się urlopy.pl (2008 - 400 tys. zł ) i kino.pl (2009 -150 tys. zł).

- W moim przypadku na wyobraźnię podziałał slogan głoszący, że domeny internetowe to nieruchomości XXI wieku – mówi WP sprzedawca domeny pjn.org.pl. – Dlatego zainteresowałem się możliwościami, jakie daje ten rynek - dodaje.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.