Jump to content

Pomysł na ebiznes-Polskie realia

Recommended Posts

Posted

Niech każdy napisze, skomentuje mój bądź opisze czyjś pomysł na e-biznes, związany nie tylko z domenami. Swego czasu wysłałem propozycje do allegro, aby wkroczyli na rynek jako profesjonalny rejestrator domen "ala" Aftermarket, Nazwa itd itp. Swą propozycję argumentowałem, ich mocną pozycją na rynku, gdyby tylko chcieli mogliby stworzyć takie warunki i taki serwis, który prawdopodobnie zmiótł by konkurencję. Jako swój udział zaproponowałem domenę: AlleDomen.pl. Nikt jednak nie odpowiedział do tej pory. Co sądzicie, widzicie to Allegro wkracza na rynek domen jako rejestrator, profesjonalne miejsce do przeprowadzania transakcji polskich i zagranicznych...

Posted

Myślę że to żaden pomysł na ebiznes. Jeśli pójdziesz np do banku i będziesz chciał wziąć kredyt na start działalności to zobaczysz prawdziwe ramy pomysłu. Takie luźno rzucone zdanie nawet gdyby zainteresowało tak wielki podmiot jak allegro to z natury projekt odbyłyby się bez Ciebie. Ja uważam że w taki sposób nic się nie da osiągnąć a jedynie tracisz swój czas. Jeśli komuś proponujesz uczestnictwo we wspólnym przedsięwzięciu to musisz zaoferować ze swojej strony znacznie więcej niż domenę której nie zawahasz się sprzedać za 300zł.

Mimo mojej krytycznej opinii trzymam za Ciebie kciuki,

Radek

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.