Jump to content

1z2.pl - proszę o ocene i ew. wycene.

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak w temacie.

Przed chwileczką udało mi się upolować na Dropped.pl domenkę 1z2.pl

Wygląda na przyjemną domenkę, ale wole zasięgnąć opinii ekspertów :lol:

PS. Dodam tylko, że kosztowała mnie ona tyle co regfee, także myślę że nie dużo - nawet jak jest warta 0zł, to się nią odpowiednio zaopiekuję :(

Edited by juzeff
Posted

Dobra 3 literówka, łatwa do przekazania adresu ustnie, ma potencjał tylko co na niej postawić to już inna sprawa osobiście nie miałbym pomysłu.

Posted (edited)
Przyjemna? Ale o jakiej przyjemności komercyjnej mówimy (Zastosowanie)? :(

O komercyjnym zastosowaniu prawdę mówiąc nie myślałem - "przyjemna" w sensie krótka, łatwa do zapamiętania, wpadająca w ucho (przynajmniej mi) :D

PS. Tak na szybko coś wymyśliłem...można by było np. wrzucić pod nią jakis serwis "pojedynków na głosy", czyli np. 2 fotki i wygrywa jedna z największą ilośćia głosów - wiem, że takich serwisów jest sporo, ale może lepsze to, niż parking?

PS2. Oczywiście nie spieram się z Tobą, tylko przedstawiam swój tok myślenia :D

Zdaję sobie sprawę, że doświadczenia mi brakuje, więc dlatego pytam Was :lol:

Edited by juzeff
Posted
Dobra 3 literówka, łatwa do przekazania adresu ustnie,[...]

Naprawdę tak jest? Ktoś na nią patrzy i mówi "jedenzdwa" czy "jedenzdwóch" czy "razzdwa" czy może "razzdwóch"?

I gdzie Ty widzisz trzyliterówkę?

[...] ma potencjał [...]

Moim zdaniem, nie ma o czym mówić. Nie ma potencjału. W czym, w jakim miejscu nazwy tej domeny znajdować miałby się ów potencjał?

[...]

PS. Dodam tylko, że kosztowała mnie ona tyle co regfee, także myślę że nie dużo - nawet jak jest warta 0zł[...]

Tak też uważam. warta 0 zł.

Posted (edited)
Naprawdę tak jest? Ktoś na nią patrzy i mówi "jedenzdwa" czy "jedenzdwóch" czy "razzdwa" czy może "razzdwóch"?

No tak, ale idąc tym tokiem rozumowania, to można również napisać "jedenZdwóch", "jednaZdwóch", "pierwszyZdwojga" itp.

To już jakieś znaczenie ma - Ty wybrałeś akurat te gorsze przykłady, ja te lepsze (dla równowagi).

Ja akurat jak pierwszy raz na nią spojrzałem, to miałem skojarzenie "jeden z dwóch" i ide o zakład, że większość osób też tak odczyta tę domenę.

Nie mam zamiaru tutaj na siłę czegoś bronic, ale po prostu chciałem to sprostować :lol:

Czyli rozumiem, że :(, tak czy siak trzymam ją, ponieważ jest to najsensowniej brzmiąca trzyliterówka (no dobra "trzyznakówka") jaką posiadam :D

Edited by juzeff
Posted (edited)
name='juzeff' date='pon, 16 maj 11' post='418978']

No tak, ale idąc tym tokiem rozumowania, to można również napisać "jedenZdwóch", "jednaZdwóch", "pierwszyZdwojga" itp.

To już jakieś znaczenie ma - Ty wybrałeś akurat te gorsze przykłady, ja te lepsze (dla równowagi). [...]

Wielość podanych przez Ciebie "lepszych" przykładów poszerza tylko spektrum interpretacji nazwy tej domeny i pogrąża jeszcze bardziej tezę Gandi'ego o łatwości przekazania nazwy tej domeny.

[...]

Ja akurat jak pierwszy raz na nią spojrzałem, to miałem skojarzenie "jeden z dwóch" i ide o zakład, że większość osób też tak odczyta tę domenę. [...]

Nie mierz innych swoja miarą. Zarejestrowałeś tę domenę z taką a nie inną myślą. Pozostali mogą się jedynie domyślać jak ją odczytywać.

Kontekst mojej wypowiedzi dotyczył m.in. "łatwości przekazu". W przypadku hipotetycznym reklamowania domeny poprzez eter [radio], albo powoływania się prowadzącego audycję na stronę pod domeną "1z2.pl" żyłbyś w ciągłym strachu o odczytanie jej nazwy zgodnie z Twoją myślą :lol:

Tak. Ta domena wg mnie posiada wartość zerozłotową a wielopostowość tego wątku jest potwierdzeniem jednej z tez, iż często o najsłabszych domenach rozmawia się na di.pl najdłużej.

Co innego, gdybyś miał domenę "1x2.pl" :(

Edited by yarowa
Posted

Co innego, gdybyś miał domenę "1x2.pl"

idac twoim rozumowaniem

jedenrazydwa

jedenxdwa

jedeniksdwa

a wracając do tematu mi również sie twoja domena skojarzyla sie z "jedenzdwoch"

4fun.tv - też mogło dać sobie forfun.tv albo fourfun.tv

wiadomo każdemu może się rożnie kojarzyć

Posted (edited)
Nie mierz innych swoja miarą. Zarejestrowałeś tę domenę z taką a nie inną myślą. Pozostali mogą się jedynie domyślać jak ją

No bez przesady, pierwszy napisales

a ja tylko dodalem, ze rownie dobrze mozna odczytac to bardziej po ludzku i juz jestem posadzony o "mierzenie swoja miara" - hipokryzja?

Bo Ty wiesz, co kto mysli jak na nia patrzy :(

Co innego, gdybyś miał domenę "1x2.pl" :D

No to tak - Naprawdę tak jest? Ktoś na nią patrzy i mówi "jedeIKSdwa" czy "razIKSdwa" czy może "razRAZYdwa"?

Takze chcac sie czepic, to powod sie zawsze znajdzie, wyraziles swoje zdanie, a ja mam prawo sie z nim nie zgodzic, ale po co odrazu hasla pt. "Nie mierz ludzi swoja miara" - jakis niemily jestes :lol:

PS. Jesli domena jest fee to ok, naprawde przezyje jakos strate tych paru złotówek - nie w tym rzecz, a chodzi o Twoje argumenty (dziwne) i o sposob ich wyrażania - pewnie gdyby byla opcja LINCZUJ, to juz bym z pręgami na plecach z tego forum wychodzil :D

@PAN UP

Uprzedziles mnie ;) Wlasnie o to mi chodzi.

Edited by juzeff
Posted (edited)
name='juzeff' date='pon, 16 maj 11' post='419009'

[...] a ja tylko dodalem, ze rownie dobrze mozna odczytac to bardziej po ludzku i juz jestem posadzony o "mierzenie swoja miara" - hipokryzja? [...]
[...] Bo Ty wiesz, co kto mysli jak na nia patrzy :(

Oj, chyba niepotrzebnie wyciągasz jakieś drugie dno, którego nie ma.

Napisałem o mierzeniu swoją miarą, mając na myśli Twoją interpretację dla tej domeny. Przecież z myślą o jakimś konkretnym jej odczycie ją rejestrowałeś, prawda? Odczytujesz ją w pewien sposób.

Nie wiem kto jak myśli ale wiem, że na pewno ludzie się różnią. W sposobie odbioru rzeczywistości także. Możliwość wielorakiej interpretacji nazwy - tutaj tkwi słabość nazwy tej domeny.

[...] - jakis niemily jestes :lol: [...]

Osoby, które mnie znają - tak nie sądzą.

I ważne: ten Dział nie powstał po to aby być miłym dla kogoś. Kulturalnym oczywiście należy być w ogóle.

Siedzę teraz z własnej woli przez komputerem i mój czas przeznaczam na stukanie w klawiaturę w celu odpowiedzi. Ponieważ zapytałeś, odpowiadam w utworzonym przez Ciebie temacie. I tylko tyle.

Przykład z 1x2.pl podałem prowokacyjnie i z przymrużeniem oka uważając, że nawiążesz do tego przykładu ripostą.

Powiem tak, już bez zmrużania oka: istnieją w Świecie pewne rozpoznawalne znaki. Piktogramy itp.

"1x2" to taki znak rozpoznawalny w "świecie" bukmacherskim :D. Nie śmiałbym porównać tych dwóch domen.

Teraz będę poza zasięgiem. Domena 1z2.pl naprawdę nie zasługuje na aż tak wielkie zainteresowanie, w wyniku którego moja sunia

miałaby dzisiaj nie iść na popołudniowy spacerek :D

Pozdrawiam.

Edited by yarowa