Jump to content

polishgas.com i polishenergy.com

Recommended Posts

Posted

Witam,

jestem w posiadaniu poniższych adresów:

polishgas.com

polishenergy.com

Czy Waszym zdaniem takie domeny mogą zainteresować zagranicznych inwestorów z grubszym portfelem?

Posted

pomyśl logicznie :)

Odbiorcę energii nie interesuje jej producent tylko dystrybutor (tam gdzie płaci rachunki)

Inwestora nie interesuje lokalizacja tylko producent / dostawca / firma

Dlatego prawdopodobnie nie słyszych o firmach EgyptianOil.com czy ArabicOil.com tylko Exxon, BP czy Orlen ;)

Jest co prawda jakaś nikła szansa że ktoś może je kupić na przekierwanie (tak jak gaz.pl), ale IMO baaardzo nikła

Posted
ukenergy.com

russianenergy.com

russiangas.com

qataroil.com

palestineenergy.com

energyitalia.com

i kilka innych - z jednym wspólnym mianownikiem.

pzdr.

Nic to nie zmienia.

Te linki to lepszy rodzaj parkingu a nie portal czy serwis.

Wszystko na jednym skrypcie a content jest ściągany z youtube, google news, panoramio i rss.

Dla KK ma znikomą wartość...

.....przykład..... na russianenergy.com w dziale news masz artykuł pt. "Energy Drinks are Dangerous for Teens" :)

Tyle własnie to jest warte. Więc tymi stronami nie ma się co sugerować.

Posted
Nic to nie zmienia.

Te linki to lepszy rodzaj parkingu a nie portal czy serwis.

Wszystko na jednym skrypcie a content jest ściągany z youtube, google news, panoramio i rss.

Dla KK ma znikomą wartość...

.....przykład..... na russianenergy.com w dziale news masz artykuł pt. "Energy Drinks are Dangerous for Teens" :)

Tyle własnie to jest warte. Więc tymi stronami nie ma się co sugerować.

...dzięki alex za opinie, powiedz proszę na ile wyceniłbyś domeny - będąc ich właścicielem - gdyby zapytali o nie ludzie z WN.COM

Widzę że skupują tematyczne adresy:

http://www.wnnmedia.com/portfolio.html

pzdr.

Posted

WN to seria tematycznych dobrze spreparowanych parkingów tematycznych a nie jakaś grupa medialna tak jak próbują się przedstawić.

Kiedyś podobna firma stawiająca zautomatyzowane info sites kupiła odemnie podobnie zbudowaną domenę z tym że w .tv za ~$1000 (sami się zgłosili)

I ja myślę że przedział $1~2K jest adekwatny dla tego konkretnego klienta o ile wykaże on zainteresowanie. Nie negocjowałbym twardo dlatego, że tak jak napisałem,

nie znajdziesz wielu chętnych na tego typu domeny (a z tego co widzę to oni mają już serwis w temacie gas i energy)

Ale próbuj może ci się uda, powodzenia ;)