Jump to content

tesciowa.net.pl i tesciowa.org.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Niespełna 2 lata temu zarejestrowałem dwie domenki:

- tesciowa*net*pl

- tesciowa*org*pl

z myślą budiwy serwisu o tematyce dot. problemów z jakimi borykają się młode małżeństwa, mieszkania "z rodzicami", rywalizacji na polu matka-żona, itp w opozycji do pozytywnych aspektów posiadania teściowej ;) gdzie użytkownicy mogliby dzielić się wzajemnymi przeżyciami i poradami. Jednak wypadek i brak czasu nie pozwolił zrealizować pomysłu.

Coby było ciekawiej domeny zarejestrowałem bezpośrednio w NASK i tu też niespodzianka, gdyż zabili myśl, iż będzie taniej u źródła, fakturką opiewającą na kwotę 366 brutto/rok.

Kolejna niespodzianka po roku, gdy myślałem, że domeny wygasły - a tu kolejna faktura na 366 zł :) (bo nie złożyłem rezygnacji)

(no cóż - człowiek uczy się na błędach)

Tak więc mimo, iż moja teściowa jest rewelacyjną kobietą to myślę o pozbyciu się tych dwóch wyżej wymienionych teściowych.

Tylko czy warto uwzględniając poniesione koszty i wizję ewentualnego odzyskania przynajmniej części tychże wydatków?

Zatem proszę Was Drodzy Znawcy Domenowych Zagadnień o wycenę i ewentualne sugestie.

Liczę na wyrozumiałość względem mojej raczkującej w dziedzinie domen osoby...

Edited by wariat007
Posted

Gdybyś zrealizował swój pomysł z serwisem to pewnie byłaby szansa na odzyskanie części kosztów. Za same domeny jak dla mnie reg fee

Posted

Bardzo dziękuje za przydatne informacje, co prawda złożyłem rezygnację z tych domen ale mam jeszcze trochę czasu i zastanawiam się nad przeniesieniem do innego rejestratora + postawieniem serwisu jeśli znajdę tylko kilka wolnych chwil.

Reasumując: Dzięki za ocenę :)