Jump to content

koraliki*pl

Recommended Posts

Posted

zauwazylem, ze wczoraj byla modyfikacja na domenie, a wczesniej przez dluzszy czas poprzedni wlasciciel robil wyprzedaz w sklepie internetowym ( z koralikami wlasnie ) - firma, ktora jest obecnym abonentem zajmuje sie dokladnie tym samym - ciekawe za ile poszla

Posted
Nie ten dział kolego.

a na jakiej podstawie tak twierdzisz ??

"Sprzedałeś domenę? Napisz gdzie i za ile. Posiadasz informację o ciekawej transakcji na rynku? Podziel się z nami. To ułatwi wycenę swoich domen innym."

Posted (edited)
Di.pl Domeny Internetowe > Twoje Domeny > Sprzedane

:)

no to ja tu widze sprzecznosc pomiedzy tytulem dzialu a jego opisem -> ADMINISTRACJA proszona o interpretacje ;)

edit: tak czy inaczej to ciekawa transakcja pomiedzy kk

btw. nowy wlasciciel jest kuty na 4 lapy - troche znam te firme - opcja nadaje sie na smietnik ;)

Edited by Guest
Guest Anubis
Posted (edited)

Raport poszedł.

Posiadasz informację o ciekawej transakcji na rynku? Podziel się z nami. To ułatwi wycenę swoich domen innym."

Dodatkowo jest problem w tym że Ty nie posiadasz informacji o transakcji. Cena? Cokolwiek? Jedynie napisałeś że zmieniły się dane we Whois.

Edited by Anubis
Posted

Nie znamy ceny, nie znamy okoliczności żadnych, może ta domena poszła za 2 piwa? Taki temat nie ma sensu.

Sorry Hans ale, w ten sposób można otworzyć 100 tematów dziennie które o niczym nie informują i niczego nie wnoszą.

Posted
Nie znamy ceny, nie znamy okoliczności żadnych, może ta domena poszła za 2 piwa? Taki temat nie ma sensu.

Sorry Hans ale, w ten sposób można otworzyć 100 tematów dziennie które o niczym nie informują i niczego nie wnoszą.

obserwowalem te domene od kilku miesiecy, wiem na co stac nabywce - dla mnie jednak temat mozna skasowac - wiecej nie zamieszcze takich informacji

Posted
Na pewno nie była sprzedana sama domena:

http://www.koraliki.pl/conditions.php

Trzeba by doliczyć cenę ruchu na działającym sklepie i pierwszej pozycji na "koraliki" w Google i mogłoby się okazać, że dla nabywcy było to warte nawet więcej niż domena koraliki.pl

frogwill ma wlasny SKLEP - ciekawe, pod jakim szyldem beda dzialac obecnie

Posted
frogwill ma wlasny SKLEP - ciekawe, pod jakim szyldem beda dzialac obecnie

Po wejściu na http://koraliki.pl przez stronę główną już nie ma sklepu to na pewno nie zostaną przy tym co było.

Mogą albo postawić na koraliki.pl nowy sklep na lepszym oprogramowaniu i z lepszą grafiką niż była albo przekierować cały ruch z koraliki.pl na frogwill.pl. Marki na pewno nie zmienią.

Posted
Po wejściu na http://koraliki.pl przez stronę główną już nie ma sklepu to na pewno nie zostaną przy tym co było.

Mogą albo postawić na koraliki.pl nowy sklep na lepszym oprogramowaniu i z lepszą grafiką niż była albo przekierować cały ruch z koraliki.pl na frogwill.pl. Marki na pewno nie zmienią.

na frogwill maja wpis w uprp, z drugiej strony koraliki.pl to brand nie do pogardzenia - ciekawe tylko w jakich relacjach z dotychczasowymi klientami zamykal sie tamten sklep - frogwill jest raczej malo intuicyjne, jezeli chodzi o ten asortyment...

nie ukrywam, ze lakomie spogladalem na ta domenke wiedzac, ze koniec jest bliski, ale w starciu z mocnym kk staranie sie o ta nazwe byloby bez sensu

Posted
nie ukrywam, ze lakomie spogladalem na ta domenke wiedzac, ze koniec jest bliski, ale w starciu z mocnym kk staranie sie o ta nazwe byloby bez sensu

Musiałbyś tak jak oni - zakupić cały sklep koraliki.pl, żeby pozyskać domenę, na pewno był to dużo większy wydatek niżby był za samą "pustą" domenę bez ruchu i pozycji w Google.

A sklep w sumie nie miał dużego ruchu to pewnie i obrotów:

Alexa Traffic Rank 1,478,634

Na takiej domenie można coś było o wiele lepszego postawić niż sklep oscommerce na grafice z szablonu. :) Na pewno jak firma Frogwill się postara to coś fajnego mogą tam zbudować.

Posted
Musiałbyś tak jak oni - zakupić cały sklep koraliki.pl, żeby pozyskać domenę, na pewno był to dużo większy wydatek niżby był za samą "pustą" domenę bez ruchu i pozycji w Google.

A sklep w sumie nie miał dużego ruchu to pewnie i obrotów:

Na takiej domenie można coś było o wiele lepszego postawić niż sklep oscommerce na grafice z szablonu. :) Na pewno jak firma Frogwill się postara to coś fajnego mogą tam zbudować.

dawne koraliki.pl porownalbym do domeny.pl - i tu i tu stosunek udzialu w rynku do jakosci domeny byl slaby - frogwill to od kilku lat byl taki "azjatycki tygrys" tej branzy

Posted

Ta kwestia była już poruszana, w dziale można podawać sprzedaże z rynku, nie tylko swoje. Budując ten dział myślałem także o transakcjach typu play.pl. Informacja o tym, że została sprzedana jest przydatna, nawet nie znając ceny.

Guest Anubis
Posted
Ta kwestia była już poruszana, w dziale można podawać sprzedaże z rynku, nie tylko swoje. Budując ten dział myślałem także o transakcjach typu play.pl. Informacja o tym, że została sprzedana jest przydatna, nawet nie znając ceny.

Tyle że 95% ludzi wchodzi do tego działu tylko żeby napisać "Gratuluję. Fajna cena". Na info o sprzedaży innych domen powinien być już osobny dział.

Posted (edited)
Tyle że 95% ludzi wchodzi do tego działu tylko żeby napisać "Gratuluję. Fajna cena"

a ja glupi zawsze myslalem, ze po to, aby sie czegos ciekawego dowiedziec i moc te informacje przekuc w zysk w przyszlosci...

Na info o sprzedaży innych domen powinien być już osobny dział.

to moze zlap apze i daj mu w morde, ze nie prowadzi forum tak jak chcesz ty i twoje 95% ... miej odrobine honoru i przepros za zamet

edit: a twoja uwaga chyba znalazla sie w zlym dziale - od tego jest dzial SUGESTIE panie szeryf - raport juz idzie :)

Edited by Guest
Guest Anubis
Posted (edited)
a ja glupi zawsze myslalem, ze po to, aby sie czegos ciekawego dowiedziec i moc te informacje przekuc w zysk w przyszlosci...

Mówisz o tych pozostałych 5%.

to moze zlap apze i daj mu w morde, ze nie prowadzi forum tak jak chcesz ty i twoje 95% ... miej odrobine honoru i przepros za zamet

edit: a twoja uwaga chyba znalazla sie w zlym dziale - od tego jest dzial SUGESTIE panie szeryf - raport juz idzie ;)

Nie przeproszę bo nie mam za co. 99,975% domen tutaj to domeny forumowiczów, którzy wedle własnego uznania, publikują własne sprzedaże bo to dział "Twoje domeny -> Sprzedane".

Nadal uważam że Twój post się tutaj nie nadaje i, niezależnie od tego co napisze administracja, zdania nie zmienię.

Mam prawo do takiej, a nie innej opinii.

Transakcje typu Play.pl można by tu zamieszczać bo to naprawdę godny uwagi news, a Twój post to praktycznie nic nie znaczące info.

Edited by Anubis
Posted
Twój post to praktycznie nic nie znaczące info.

imo transkacje warte szacunkowo srednie (+) XX XXX to jest wystarczajaco istotne info - niezainteresowani zawsze moga opuscic watek

Guest Anubis
Posted (edited)
imo transkacje warte szacunkowo srednie (+) XX XXX to jest wystarczajaco istotne info - niezainteresowani zawsze moga opuscic watek

Tyle że tu nie mamy do czynienia ze sprzedażą stricte samej domeny tylko serwisu z wieloma innymi, wartościowymi rzeczami jak:

PR=3

>3k backlinków

>5k zaindeksowanych stron

TOP1 na słowo "koraliki"

Średnie XX XXX za samą domenę, w tej branży, jest nieosiągalne.

Poza tym, na jakiej podstawie twierdzisz że transakcja wynosiła tyle i tyle?

Edited by Anubis
Posted
Średnie XX XXX za samą domenę, w tej branży, jest nieosiągalne.

ile lat siedzisz / siedziales w tej branzy, ze tak twierdzisz ?

a PR3 to znaczy tyle, co nic

Posted

Ja głównie przeglądam DI przy użyciu opcji "Zobacz nowe posty" i nie ma dla mnie większego znaczenia w jakim dziale to i owo zostanie opublikowane. Nie napinajcie się więc aż tak bardzo ;) A info, że domena zmieniła właściciela uważam za interesujące, nawet nie znając ceny i kulisów transakcji.