Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Póki co nie ma serwisu, gdzie można wystawiać opcje na aukcje.

Można zrobić tylko aukcję na di.pl. W sumie jestem prawie pewien, że jako pierwszy to wprowadzi licytację opcji użytkowników Aftermarket.pl ;) Ale to pewnie jak przestanie zarabiać na aukcjach opcji przechwyconych (już nic ciekawego nie będzie do przechwycenia).

Edited by thomaso
Posted
Póki co nie ma serwisu, gdzie można wystawiać opcje na aukcje.

Można zrobić tylko aukcję na di.pl. W sumie jestem prawie pewien, że jako pierwszy to wprowadzi licytację opcji użytkowników Aftermarket.pl ;) Ale to pewnie jak przestanie zarabiać na aukcjach opcji przechwyconych (już nic ciekawego nie będzie do przechwycenia).

czyli te wszystkie opcje których ceny są w cenydomen.pl były to opcje aftermarket ?

Posted (edited)
czyli te wszystkie opcje których ceny są w cenydomen.pl były to opcje aftermarket ?

Dokładnie tak. Opcje przechwycone przez Aftermarket / Dropped (które ktoś inny założył w 2008 roku i w 2011 nie przedłużył) właściwie. Wszystkie te:

http://bit.ly/iLLOnV

A jak pojawiłyby się aukcje opcji użytkowników to ceny tych przechwyconych mogłyby trochę spaść. Mniejszy zysk zresztą na samej prowizji od sprzedanej opcji użytkownika niż czysty zysk za przechwyconą opcję.

Edited by thomaso
Posted

w takim razie zrozumiałem dlaczego nie udostępnili jeszcze takiej możliwości ;) Najpierw muszą spaść lub nie.. wszystkie ciekawe opcje ;) wtedy pomyślą nad zarabianiem na prowizjach od sprzedaży użytkowników :P

Posted (edited)
w takim razie zrozumiałem dlaczego nie udostępnili jeszcze takiej możliwości ;) Najpierw muszą spaść lub nie.. wszystkie ciekawe opcje ;) wtedy pomyślą nad zarabianiem na prowizjach od sprzedaży użytkowników :P

Nie musi tyle minąć czasu, żeby spadły "wszystkie opcje" - wystarczy, żeby większość opcji była przechwytywana za 40 zł bez aukcji (wtedy właściwie dropped.pl na tym już nie zarabia, bo jest wliczone w to założenie opcji za 32 zł), wtedy przestanie się to już opłacać i już wtedy będą się opłacały bardziej aukcje opcji użytkowników z wysokimi cenami i wysoką od niej prowizją.

1 lutego właściwie nie było takich opcji, żeby przechwycić bez licytacji - teraz jest masa, sam przechwyciłem ostatnio bardzo dużo opcji bez licytacji i jest ich coraz więcej.

Edited by thomaso
Posted
Nie musi tyle minąć czasu, żeby spadły "wszystkie opcje" - wystarczy, żeby większość opcji była przechwytywana za 40 zł bez aukcji (wtedy właściwie dropped.pl na tym już nie zarabia, bo jest wliczone w to założenie opcji za 32 zł), wtedy przestanie się to już opłacać i już wtedy będą się opłacały bardziej aukcje opcji użytkowników z wysokimi cenami i wysoką od niej prowizją.

1 lutego właściwie nie było takich opcji, żeby przechwycić bez licytacji - teraz jest masa, sam przechwyciłem ostatnio bardzo dużo opcji bez licytacji i jest ich coraz więcej.

Jednak to jest spowodowane pewnie coraz słabszymi opcjami. Wiadomo że w miarę upływu czasu coraz mniej było dobrych opcji do rezerwacji, tak samo teraz coraz mniej tych ciekawych wygasa... wiadomo że trafią się perełki, jednak coraz mniej ich.

Widzę że opcja pierwszaliga.pl już znalazła właściciela. I jeśli została kupiona za ponad 40zł to przepłacił;) bo do 12 można było ją u mnie kupić za 45zł ( już przedłużoną )