Jump to content

Recommended Posts

Posted
nie sadzie zeby ktos popelnil taki blad i odebral sobie tylu "zagubionych klientow" nie oplacajac domeny tej

Również w to nie wierze, ta główna nazwa funkcjonującej jeszcze marki, świetna fraza słownikowa i trzyliterówka w jednym. Oprócz tego domena dodatkowo trzymana w domeny.pl, gdzie robią wszystko aby wyciągnąć od klienta pieniądze ;) Drugiego przypadku populacja.pl nie będzie ;)

Posted
A co było z populacja.pl?

To jednak był trochę inny przypadek - poboczny projekt, pod osobną nazwą, który po prostu nie wypalił. To na pewno nie to samo co zgubienie "głównej" domeny - w tamtym wypadku orange.pl

Posted
To na pewno nie to samo co zgubienie "głównej" domeny - w tamtym wypadku orange.pl

idea.pl :lol: Po rebrandingu nie zgubili jej, jak widać :)

• 2 weeks later...
Posted
a ja widze:

option created: 2011.03.28 16:19:42

expiration date: 2014.03.28 16:19:42

:)

Ja jakoś nie specjalnie widzę potencjał komercyjny w ten domenie. Gdyby za kilka lat domena spadła to na pewno właściciel opcji nie straci, ale czy jakieś wielkie pieniądze by z tego były, to już nie sądzę. Opcja przez 15 lat = około 160 zł, więc to nie duże pieniądze i pewnie warto poczekać z nadzieją, że kiedyś dział księgowości / informatyczny zawali.

A tak swoją drogą ciekawi mnie za ile mogłyby pójść takie opcje $$$?

idea.pl ?

era.pl ?

plus.pl ? (przy założeniu, że byłby rebranding)