Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam problem z transferem domeny *eu

Otrzymałem poprzez Aftermarket 13.05.2011 ofertę zakupu, którą zaakceptowałem. Po chwili pojawił się na mojej skrzynce pocztowej mail z Eurid-u z linkiem do zaakceptowania transferu, co po kilku minutach zrobiłem i pomyślałem, że jak w przypadku innych / wcześniejszych moich sprzedaży domen *eu po kilku godzinach będzie po sprawie.

Mija jednak już tyle dni (podobno maksymalnie Eurid ma 14 dni na załatwienie sprawy) i cisza. Pisałem w tej sprawie 2-3 dni temu do Aftermarket (otrzymałem odpowiedź po kilkudziesięciu minutach, na dodatek po godzinie 21-ej, jestem w szoku, ale nie odchodźmy od tematu ;)), podobno nic nie mogą zrobić, bo to Eurid ostatecznie potwierdza transfer.

Domena jest zarejestrowana w Active24, jeśli to ma jakieś znaczenie i co najgorsze, jej abonament kończy się 21.05.2011

Macie jakieś pomysły ? Czy jest szansa, że transfer dojdzie ostatecznie do skutku (13.05.2011 + w czarnym scenariuszu 14 dni, to "wychodzi" poza ważność abonamentu tej domeny) i otrzymam kasę poprzez Aftermarket ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi osób, które mają o takich rzeczach pojęcie, lub były kiedyś w podobnej sytuacji.

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

...skontaktuj się bezpośrednio z eurid pod numerem dla Polski +32 (0)2 401 27 70

Z tego co pamiętam trzeba będzie przeskanować cesję i wysłać mailem - miałem podobną sytuację.

pzdr.

Edited by kaz
Posted
podobno nic nie mogą zrobić, bo to Eurid ostatecznie potwierdza transfer.

mi powiedzieli tez , ze eurid potwierdza transfer recznie

>Domena jest zarejestrowana w Active24, jeśli to ma jakieś znaczenie i co najgorsze, jej abonament kończy się 21.05.2011

zobacz w eurid.eu czy dane sa Twoje czy nowej osoby....

aha....kupujacy tez musi potwierdzi linka, moze on nie dostal/nie potwierdzil linka?

wraz z transferem domena jest przedluzana....

Posted (edited)
...skontaktuj się bezpośrednio z eurid pod numerem dla Polski +32 (0)2 401 27 70

Z tego co pamiętam trzeba będzie przeskanować cesję i wysłać mailem - miałem podobną sytuację.

pzdr.

Oszaleli ? ;) Sprzedałem wcześniej minimum 20 domen *eu i nigdy nie było takiego cyrku, ale oczywiście zadzwonię do nich, dzięki za numer tel.

aha....kupujacy tez musi potwierdzi linka, moze on nie dostal/nie potwierdzil linka?

wraz z transferem domena jest przedluzana....

Tego się obawiałem (że nie potwierdził linka z maila), przesyłałem mu w tej sprawie nawet sms-a (numer telefonu nowego abonenta pojawił mi się podczas gdy pierwszy raz zatwierdzałem transfer i wtedy ten numer w razie czego sobie zapisałem), ale kupujący nie odpisał niestety ;)

Sebastian

alpine5

Edited by alpine5