Jump to content

urwie.pl i magnetofony.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Kupiłem w celu postawienia na niej serwisu z filmikami wyczynowymi, ale może ma szanse na sprzedaż :) Jeszcze nie szukałem osoby chętnej do kupna.

urwie.pl

A druga domena to magnetofony.pl.

Edited by tolqu
Posted
...urwie.pl

Przytoczę marnej jakości rymowane skojarzenia z mojego dzieciństwa.

Gdy byłem w podstawówce niektórzy mawiali:

"*urwa *urwie łba nie urwie"

Domena niekomercyjna lecz co najwyżej *urewsko-polityczna.

Posted
A druga domena to magnetofony.pl.

W pierwszej chwili wydaje się, że ta domena, to "melodia (nomen omen) przeszłości", jednak istnieje pewne prawdopodobieństwo, że na fali nostalgii, po jakimś czasie nastapi powrót do magnetofonów, tak, jak obecnie jest moda na "czarne płyty" i tym samym gramofony. Wprawdzie taśma nie ma tego uroku, co płyta winylowa, ale kto wie co będzie modne.

Reasumując: teraz ~xx PLN, ale warto może watro dłużej potrzymać.

Posted (edited)

Ok, dziękuję :) Raczej nie będę jej trzymał, wystawiłem ją już na AM. Urwie.pl też niedługo pójdzie, tylko nie wiem za ile.

Edited by tolqu
Posted
Ok, dziękuję :) Raczej nie będę jej trzymał, wystawiłem ją już na AM. Urwie.pl też niedługo pójdzie, tylko nie wiem za ile.

Jak uważasz, ale o ile można wtrącić nutkę dydaktyzmu, to myślę, że są domeny, które warto potrzymać. Takie sprzedawanie za xx następnego dnia po tanim kupnie (ewentualnie rejestracji) powoduje, że nie ma szans na przekonanie się, czy domena ma potencjał. Oczywiście nikt nie jest nieomylny. Ja też zaraz po rejestracji "winiety#com#pl" zorientowałem się, że to coś (winiety) własnie skończyło w Polsce swój żywot i te kilka PLN na rejestrację raczej się zmarnowało.

Posted

Magnetofony.pl są całkiem przyzwoite - serio min. średnie XXX do wyciągnięcia. L.poj. magnetofon to coś jak deser - dobra na brand skoro słowo przez dekady zostało już utrwalone w świadomości.

Posted (edited)

Ok, bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi.

Domeniarstwo to naprawdę ciekawe zajęcie, może i tym się zajmę na dłuższy czas, ale postaram się być samoukiem. :)

@ edit: Super, na magnetofony już mam ofertę 90 zł. Poczekam jeszcze do jutra.

Edited by tolqu