Jump to content

Szukam (nawet fikcyjnych) znajomych na Facebooka

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam od dawna facebooka, ale nie dodaję znajomych (można mnie tylko wyszukać). Generalnie uważam FB za wielką bzdurę i wolałbym nie ujawniać, jak dotąd, listy znajomych.

Ponieważ jednak od dłuższego czasu utrzymuje się wśród znajomych tendencja do zacieśniania kontaktów z tymi, co FB mają, czuję się czasem jak odludek, choć bardzo się przed ujawnianiem danych bronię. Niemniej nie mam ochoty ujawniać dokładniej listy znajomych nawet tym, których do znajomych dodam. Dlatego szukam osób, które chciałby wzajemnie dodać się jako znajomi na Facebooku, mogą to być wasze różne konta fikcyjne (też parę takich mam). itp - najchętniej osoby z mojego miasta - Warszawy, ale i inne bez problemu.

Dzięki temu będę miał znajomych na FB, ale przynajmniej zakamufluję to, kogo naprawdę znam mieszając z obcymi. Generalnie ujawnianie własnych znajomych to zbędne sprzedawanie zbyt wielu informacji o sobie, w wielu zawodach jest to wręcz niekorzystne.

Edited by manKr
Posted
Mam od dawna facebooka, ale nie dodaję znajomych (można mnie tylko wyszukać). Generalnie uważam FB za wielką bzdurę i wolałbym nie ujawniać, jak dotąd, listy znajomych.

Ponieważ jednak od dłuższego czasu utrzymuje się wśród znajomych tendencja do zacieśniania kontaktów z tymi, co FB mają, czuję się czasem jak odludek, choć bardzo się przed ujawnianiem danych bronię. Niemniej nie mam ochoty ujawniać dokładniej listy znajomych nawet tym, których do znajomych dodam. Dlatego szukam osób, które chciałby wzajemnie dodać się jako znajomi na Facebooku, mogą to być wasze różne konta fikcyjne (też parę takich mam). itp - najchętniej osoby z mojego miasta - Warszawy, ale i inne bez problemu.

Dzięki temu będę miał znajomych na FB, ale przynajmniej zakamufluję to, kogo naprawdę znam mieszając z obcymi. Generalnie ujawnianie własnych znajomych to zbędne sprzedawanie zbyt wielu informacji o sobie, w wielu zawodach jest to wręcz niekorzystne.

A co to za problem w ustawieniach prywatności zmienić, aby nikt nie miał wglądu w listę Twoich znajomych??

Posted (edited)

Nie obraź się, ale Twój post czyta się jak artykuły w Bravo Girl

czyli problemy ściętej głowy

Nie wiem czy Cie zrozumiałem, ale tzn. że poczujesz się lepiej/ważniejszy mając więcej znajomych na go...nym FB? :D

Edited by DM2009
Posted (edited)

W przeciwieństwie do innych nie kolekcjonuję znajomych i nie chwalę się tym. Źle mnie zrozumiałeś. Czytaj ze zrozumieniem, wręcz przeciwnie. W ustawieniach prywatności nie da się tak zrobić, abym znajomych widział tylko ja, a nie chcę by znajomi wiedzieli, kogo jeszcze znam.

Edited by manKr
Posted (edited)
W przeciwieństwie do innych nie kolekcjonuję znajomych i nie chwalę się tym. Czytaj ze zrozumieniem, wręcz przeciwnie. W ustawieniach prywatności nie da się tak zrobić, abym znajomych widział tylko ja, a nie chcę by znajomi wiedzieli, kogo jeszcze znam.

To po co Ci fikcyjni znajomi w ogóle których szukasz??

Może to ukryty marketing? :D

Edited by DM2009
Posted

Stary, nie odzywaj się, jak nie potrafisz czytać głównego postu na początku tematu. Napisałem jasno - po to mi znajomi, aby inni niekoniecznie orientowali się, kogo znam, im więcej znajomych, tym większy kamuflaż. Skoro podnieca cię posiadanie 500 realnych znajomych, twój problem, nie musisz pisać w tym temacie. Dziękuję osobom, które się zgłosiły.

Posted (edited)
Stary, nie odzywaj się, jak nie potrafisz czytać głównego postu na początku tematu. Napisałem jasno - po to mi znajomi, aby inni niekoniecznie orientowali się, kogo znam, im więcej znajomych, tym większy kamuflaż. Skoro podnieca cię posiadanie 500 realnych znajomych, twój problem, nie musisz pisać w tym temacie. Dziękuję osobom, które się zgłosiły.

Ok, poddaje się :D

A na marginesie jakbyś trochę pomyślał to byś wiedział, że jakby mnie podniecali znajomi na FB

jak przeciętnego nastolatka, to

nie pytałbym się po co tylko bym się zgłosił i miał 501 znajomych :D

bartxx86 Ci napisał rozwiązać Twój "problem", a Ty po prostu coś kręcisz albo masz 14 lat :D

Edited by DM2009
Posted (edited)

Nie "publikuje takich danych publicznie"

zbędne sprzedawanie zbyt wielu informacji o sobie, w wielu zawodach jest to wręcz niekorzystne

ale podejrzewam, że jestem na pewno min 2 razy starszy od Ciebie

A w ogóle to z mojej strony wszystko :D

Edited by DM2009
Posted (edited)

Sporo tego było, zanim doszedłeś do tegoż wniosku. Cóż, nie wszystko idzie z wiekiem, jak widać.

Edited by manKr