Jump to content

konfiguracja portfolia

Recommended Posts

Posted

mój problem dla niektórych to pewnie pestka ale dla mnie to jest dość skomplikowane

mianowicie :

naczytałem sie na temat skryptów na portfolio domen i wiekszość osób poleca tan

http://www.dnsportfolio.com/

no i super bo jest za free, bez wahania ściągam, rozpakowuje i w środku jakiś pliki

Wrzucam na serwer na WAMPSERVER i odpalam w localhost ale tak jakoś muli że masakra.

Myśle - to pewnie cos u mnie na kompie - wrzucam na serwer w sieci i nadal to samo .

Mógłby ktoś pomóc skonfigurować to narzędzie - podrzucić jakieś rozwiązanie jak się za to zabrać ?

• 3 weeks later...
Posted

powyższy problem juz rozwiązany:)

teraz mam nastepny :/ związany z hostingiem w dropped

skrypt portfolio instaluje u siebie na wirtualnym serwerze ( ten na moim komputerze ) w sposób następujący :

wrzucam pliki do odpowiedniego folderu i wpisuje w przegląderce : localhost/install i odpala sie instalacja skryptu.

gdy robie tak samo tyle że na serwerach dropped to juz jest problem.

pliki wrzucam do katalogu public_html i tak jak poprzednio w przeglądarce mojadomena/install lub mojadomena/install.php

wyskakuje komiunikat

No input file specified.

Co więcej po wrzuceniu do public_html prostej strony w pliku index.html strona sie wyświetla

Bede wdzieczny za jakąkolwiek pomoc

Posted (edited)

nigdy nie korzystałem z wirtualki dropped ale może trzeba w panelu wybrać konkretny katalog dla domeny? Mam na myśli public_html/MOJA_DOMENA/install/install.php a w pasku url wpisać mojadomena.pl/install/install.php?

Instalowanie czegokolwiek w głównym katalogu public to nie jest dobry pomysł, wyobraź sobie że chciałbyś pod serwer podpiąć kilka domen...

Edited by Adelard
Posted (edited)

plachcik mnie uprzedził...

jesli korzystasz z darmowego hostingu AM to nie obsluguje on php, a index.html nie wyswietla sie natychmiast, trzeba poczekac

Edited by megalgal